FUDBALER MANČESTER JUNAJTEDA NA OTVARANJU SIM U VRELU: Nemanja Matić otvorio Igre

Novosti online

12. 06. 2021. u 15:05

FUDBALER Mančester Junajteda i ambasador SIM gost na otvaranju Igara u rodnom mestu

ФУДБАЛЕР МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕДА НА ОТВАРАЊУ СИМ У ВРЕЛУ: Немања Матић отворио Игре

FOTO: SIM Srbije

Dan koji se pamti ceo život imali su danas mališani na takmičenjima Sportskih igara mladih u Vrelu, kod Uba. Specijalni gost na otvaranju, u rodnom mestu, bio je čuveni srpski fudbaler Nemanja Matić. Kada je član slavnog Mančester Junajteda i ambasador Igara stigao na stadion "Mirko Žaki Matić", koji nosi ime po njegovom stricu, usledila je erupcija oduševljenja klinaca koji maštaju da jednog dana krenu njegovim stopama.

- Hvala  Sportskim igrama mladih i mom prijatelju Zdravku Mariću, jer su ponovo došli u naše skromno selo i nadam se da će ovo postati tradicija. U ime svih meštana, u ime naše dečice, želim da se zahvalim, ne dešava se često da jedna ovakva organizacija dođe u naše malo mesto, rekao je Nemanja Matić.

Draga deco, želim vam da iskoristite sve što vam je omogućeno, da uživate i da vam današnji dan ostane urezan za ceo život, istakao je Matić.

- Kad sam bio mali nisam imao ovakve mogućnosti, ali sada smo svi tu zajedno da vam pružimo mogućnost da se bavite sportom i veoma sam zadovoljan što je tako. Nadam se da se vidimo i sledeće godine, poručio je Nemanja Matić dok su klinci skandirali njegovo ime.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović poželela je učesnicima Igara da uživaju i da se ugledaju na Nemanju Matića.

- Da budete humani kao Nemanja, da uživate danas i budete ponos nacije i regiona. Nemanja, tebi posebno hvala što si deo naše velike SIM porodice, izjavila je Marija Mihajlović.

Marija i Nemanja su uoči početka takmičenja simbolično "odigrali partiju fudbala" i takmičili se sa mališanima u atletskoj trci na 60 metara.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je i Nemanjin brat, Uroš, takođe veoma uspešan fudbaler, koji je izazvao oduševljenje kod dece, kada je najboljima u atletici podelio medalje.

Plamen prijateljstva upalili su Dunja Grujić i Antonije Velimirović, uz konfete i oduševljenje razdraganih mališana.

Takmičenja u Vrelu održana su u skladu sa merama koje je propisao Krizni štab u borbi protiv pandemije korona virusa. U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Igre se nastavljaju u Sremskoj Mitrovici, turnirom u odbojci na pesku a veliki spektakl očekuje se u Beogradu, 18. Juna. Tada će Ada Ciganlija biti domaćin pet sportova u Regionalnom finalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili