PIKSIJEVO "STOP" ZA NATO: Selektor se u Japanu prisetio svog gesta iz 1999. godine (FOTO)

N. I.

09. 06. 2021. u 21:58

SEĆANJA ne blede. Selektor Srbije Dragan Stojković je trenutno sa podmlađenim A timom u Japanu.

ПИКСИЈЕВО СТОП ЗА НАТО: Селектор се у Јапану присетио свог геста из 1999. године (ФОТО)

FOTO: FSS

"Orlovi" su se iz Miki Sitija preselili u Kobe gde će u petak od 12.25 odmeriti snage sa domaćom selekcijom.

Ali, dolazak u Kobe bio je idealna prilika da se Piksi priseti jednog detalja iz 1999. godine dok je nosio dres Nagoje Grampus Ejt i asistencije za gol koja je u njemu probudila nacionalni ponos pošto je na drugom kraju sveta NATO bombama zasipao njegov narod...

- Ovo je Univerzitetski stadion, imaju u blizini još jedan koji služi za bejzbol, a mi ćemo protiv Japana igrati na novom koji je izgrađen uoči Svetskog prvenstva 2002. godine. Ovde sam igrao sa Nagojom protiv Visela 1999. godine i dobro se sećam akcije kod jednog gola. Sećam se te lopte koja je došla sa desne strane, primio sam je mekano, dodao do Fukude koji je lako pogodio mrežu. U tom trenutku, kao da je nešto eksplodiralo u meni. Skinuo sam dres, a ispod je bila majica na kojoj je pisalo NATO STOP STRIKES (NATO, zaustavi napade).

FOTO: FSS

- Kao da sam sav bes izbacio iz sebe. Pitali su me posle utakmice za komentar, nisam hteo da ulazim u detalje, samo sam rekao da je to bio gest kojim sam jasno pokazao šta mislim o bombardovanju svoje zemlje - prisetio se Stojković u Kobeu jednog upečatljivog detalja od pre 22 godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)