DVA LICA PIKSIJEVIH ORLOVA: Katastrofalno prvo poluvreme, a onda izmene i neka nova Srbija za remi sa Jamajkom

Novosti online

07. 06. 2021. u 08:40

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 sa Jamajkom u okviru Kirin kupa u Japanu.

ДВА ЛИЦА ПИКСИЈЕВИХ ОРЛОВА: Катастрофално прво полувреме, а  онда измене и нека нова Србија за реми са Јамајком

Foto: FSS

Strelac za Jamajku bio je Endi Grej u 29. minutu igre posle katastrofalne greške golmana reprezentacije Srbije Đorđa Nikolića, dok je izjednačenje "orlovima" i podnošljiv rezultat doneo Strahinja Pavlović u nastavku meča.

Gledali smo dva poptpuno različita lica izabranika Dragana Stojkovića, koji su zahvaljujući drugom poluvremenu dobili prelaznu ocenu.

Početak meča i prvih 45. minuta za zaborav u svakom smislu. Sedam debitanata u startnoj postavi i ne možemo reći da je bar jedan položio ispit. Bez želje i volje, kao da se ne radi o reprezentativnom meču i to u dalekom Japanu "orlovi" su bili više nego bledi.

A da muka bude veća sve je začinjeno sa katastrofalnom greškom golmana Nikolića i poklon gol za Greja. Nisu naši momci imali "kršten" pokušaj osim udarca Ilića pred kraj poluvremena posle centrašuta Petkovića, ali ni to nije bilo dovoljno da se matira Tejlor.

Crveneo je Piksi u svom Japanu, zajedno sa celom Srbijom, a nadamo se i sa igračima koji su bili na terenu. Bar, toliko su imali časti, da se stide partije kakvu su pružili u državi gde je njihov selektor božanstvo.

I onda ribanje u svlačionici na poluvremenu i četiri izmene selketora Stojkovića su urodile plodom. Srbija je u nastavku zaigrala mnogo angažovanije. Ređali su se napadi i spred gola Jamajke, ali bez neke konretne šanse.

Sve do 61. minuta kada je najbolji igrač na današnjem meču Strahinja Pavlović pogodio za izjednačenje i ispostaviće se kasnije konačan rezultat - 1:1.

Igrali su Srbi tih 15 minuta u drugom poluvremenu dobro i popravili znatno utisak iz prvog dela, ali kao da su opet posle tog izjednačujućeg gola stali. Nije bilo na sreću kao u prvom poluvremenu, ali ni ništa spektakularno pa je remi sa Jamajakom najrealni ishod onoga što smo videli na terenu.

A video je i Piski, nije džabe išao u Japan. Mnogo će morati da protekne vode Savom i Dunavom da neki srpski momci ponovo obuku nacionalni dres, koji danas u prvih 45. minuta Japana nisu pošteno ni oznojili.

Reprezentacija Srbije, u petak od 12.20 sati, igra drugi meč Kirin kupa protiv domaćina Japana.

BLOG

SASTAVI

SRBIJA: Nikolić (od 46. M. Ilić) – Petković (od 74. Vulić), Mitrović, Gudelj, Čestić (od 46. Pavlović), Terzić – Grujić (od 64. Maksimović), I. Ilić (od 46. Spajić) – Gavrić (od 46. Makarić), Jović, Joveljić.


JAMAJKA: Tejlor – Mur, Bel, Lou (od 72. Morison) – Fišer, Harding, Marijapa, Vilijams (od 85. Lambert) – Grej (od 78. Tilt), Ist, Targot (od 67. Malkolm)

DRUGO POLUVREME

KRAJ

90. MINUT - Slobodan udarac za "orlova" sa 18 metara. Loš udarac Gudelja i propala je čini se poslednja šansa za reprezentaciju Srbije. Imala je i Jamajka šansu iz slobodnog udarca u trećem minutu nadoknade, ali nisu uspeli ništa ozbiljnije da naprave. To je bilo poslednje što se desilo na ovom prijateljkom meču.

86. MINUT - Posle izjednačujućeg gola Srbije ništa se nije desilo previše vredno pomena. Opet se igra između dva šesnaesterca, kao da su se obe reprezentacije zadovoljile remijem.

77. MINUT - Prvo je divno prošao Vulić po desnoj strani i umalo je stvorio šansu za Nemanju Jovića, a onda je sevnula kontra preko Andrea Greja koga fantastično zaustavlja Pavlović, najbolji igrač Srbije na današnjem meču.

72. MINUT - Ulazi Ravel Morison. Nekada jedan od najvećih talenata engleskog fudbala. A za Srbiju debituje i Miloš Vulić, koji je zamenio Marka Petkovića.

68. MINUT - Petković je pokušao da probije po desnoj strani, delovalo je da ga je čuvar zaustavio na nepropisan način ali sudija iz Japan nije prekidao igru.

64. MINUT - Izmena u reprezentaciji Srbije, Maksimović je zamenio Grujića.

61. MINUT -  GOOOOOL! Srbija zasluženo dolazi do izjednačenja! Strahinja Pavlović, koga je Dragan Stojković Piksi uveo na poluvremenu pogodio je odlično slabijom desnom nogom za prvi gol u dresu "orlova". Prvi pokušaj bivšeg igrača Partizana je blokiran, a onda iz drugog puta lopta ide u malu mrežu golmana Tejlora.

58.MINUT - Žuti karton Jamajka. Mur je prvi igrač protivnika Srbije koji je upisan u sudijsku beležnicu

52. MINUT - Promene selektora orlova su urodile plodom. Srbija dominira u posedu lopte na startu drugog dela, ali još uvek nema konkretnih prilika za izjednačenje. Jamajčani čvrsti i neustrašivi u duel igri.

46. MINUT - Piksi pravi četiri promene - Marko Ilić, Strahinja Pavlović, Milan Makarić i Uroš Spajić ulaze u igru, a izlaze Đorđe Nikolić, Sava Čestić, Ivan Ilić i Željko Gavrić.

PRVO POLUVREME

45 . MINUT - Nova odlična akcija Jamajke. Nikolić je sada spasio Srbiju, ali ne možemo reći da se iskupio za katastrofalnu grešku kod gola. Targot je briljantno odapeo sa 18 metara, ali golman Bazela odlično reaguje. Pokušali su Srbi u sledećem napadu da nešto učine, ali dupli pas Terzića i Joveljića nije bio dobar. I to je bilo sve u prvom poluvrmenu za zaborav.

43. MINUT - Evo ga i prvi šut Srbije na gol tek pred kraj prvog poluvremena. Centrirao je Petković sa boka na peterac, skočio je Ilić, šutirao glavom, ali previše blizu golmana Jamajke, koji je odbranio udarac.

39. MINUT - Nova velika greška Nikolića, oklevao je sa ispucavanjem lopte, pa je onda napucao Ista, ali se lopta, srećom, odbila u gol aut.

35. MINUT - Gudelj i Ilić spasavali Srbiju. Vodeći gol je osokolio Jamajčane, koji su krenuli još jače na gol "orlova". Dva minuta konfuzije u šesnaestercu Nikolića, ali Jednom Gudelj, a posle i Ilić blokom su spaili golmana Bazela da još jednom ne izvadi loptu iz mreže. Jamajka je iz ovih napada dobila samo korner, ali ništa nisu uradili.

29. MINUT - GOOOOOL! Jamajka dolazi do prednosti. Katastrofalna greška Nikolića. Golman Bazela je nepotrebno istrčao na 16. metara, a onda na sve to još i loše, mlako reagovao. A iskusni vuk Endi Grej iskoristio poklon srpskog goolmana i poslao loptu u mrežu za prednost Jamajčana.

27. MINUT - Počeli su "orlovi" malo bolje da igraju. Najbolja šansa do sada! Grujić je pronašao Joveljića u šesnaestercu Jamajke, on je grudima dao sebi for, malo jači nego što je želeo, pa nije uspeo najbolje da šutira, otišao je previše ukoso.

18. MINUT - Konačno su zapretili i srpski fudbaleri. Aleksa Terzić je povukao loptu, prostor mu se otvarao, došao je do 17-18 metara od gola Jamajke i šutirao, ali loše, daleko od gola.

16.MINUT - Fantastičan start Marka Petkovića kojim je zaustavio kontru Jamajke, i to u poslednjem trenutku, ali se izgleda povredio. Odmah je pao na travu i zatražio intervenciju lekarskog tima...

14. MINUT - Čestić je neoprezno startovao, na sredini terena na jednog igrača Jamajke i dobio žuti karton.

13. MINUT - Prvi šut na utakmici uputila je Jamajka. I to dva vezana. Uspeli su momci u žutim dresovima da uđu u srpski šesnaesterac, ali je pokušaj Targota izblokiran.

8. MINUT - Ništa nismo videli u uvodnim minutima. Lopta je uglavnom na centru. Ni Jamajka ni Srbija nemaju nikakvu ideju, a za sada ni želju, više vode računa o svom golu nego li o protivničkom.

1. MINUT - Počela je utakmica u Japanu. Obe reprezentacije su drastično oslabljene, ali to je lepa prilika da se neki manje "poznati" momci nametnu selektorima obe reprezentacije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja