ORLOVI DANAS PROTIV JAMAJKE: Momci, pokažite se!

Z. Ć.

07. 06. 2021. u 08:15

IMALI su prilike da se naspavaju i da se naviknu na vremensku razliku, tako da selektor Dragan Stojković od njih očekuje da danas (10.00, SK 1) budu snažni i ozbiljni na "Miki stadionu" u blizini Kobea, gde će srpski reprezentativci dočekati Jamajku u prijateljskom meču.

ОРЛОВИ ДАНАС ПРОТИВ ЈАМАЈКЕ: Момци, покажите се!

FOTO: FSS

- Rezultat je bitan, ali ne toliko da bi nam poremetio planove za one ključne utakmice u septembru, oktobru i novembru. S obzirom na tim koji imamo na raspolaganju, na veliki broj debitanata i mladih igrača, mislim da nam motivacija neće biti nikakav problem. Meni kao treneru je zadovoljstvo da vidim potencijal koji oni u svakom slučaju poseduju. Da vidim kako to izgleda u jednoj pravoj i ozbiljnoj utakmici. Na njima je da se pokažu i dokažu, na nama je kasnije da procenjujemo - rekao je selektor Stojković.

SA JAPANOM U PETAK

DRUGI prijateljski meč Srbija će odigrati sa domaćinom Japanom, u petak 11. juna, kada počinje i Evropsko prvenstvo. Tamo nas nema, ali se svi nadamo da će Piksijevi "orlovi" sledeće godine igrati na Mundijalu u Kataru.

Piksi je podsetio na probleme koje je imao pri formiranju spiska putnika za Japan.

- Nismo mogli, a nismo ni očekivali da ćemo ovde doći u najjačem sastavu. To je prosto nemoguće posle naporne sezone, imajući u vidu povrede i umor igrača. U svakom slučaju, sastav tima ne menja naše ambicije. Bitno je da ovi igrači shvate principe naše igre, da shvate da fudbal može da bude mnogo lep i da se potrude da ga baš tako i igraju. Imamo zaista odlične uslove za pripreme i mislim da smo potpuno spremni za utakmicu sa Jamajkom. Vremenska razlika je zasad jedini problem, ali to je faktor na koji moramo da se naviknemo. Igrači su mogli da se lepo naspavaju i siguran sam da će biti na visini zadatka.

Većina naših reprezentativaca nije navikla na vrlo stroge mere karantina kojima su izloženi u hotelu "Ana Kraun plaza".

- U Japanu su na snazi striktne mere za suzbijanje širenja virusa korona, svaki dolazak iz bilo koje zemlje podrazumeva 14 dana stroge izolacije. Mi smo u tom nekom režimu, imamo mogućnost da budemo u svojim sobama, u sali za ručavanje i da eventualno izađemo na nekoliko minuta ispred hotela. Ovo je za Japance dobra priprema uoči predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju. Ne žele ništa da prepuste slučaju, vode računa o svakom detalju - odlično Stojković poznaje domaćina.

UPLAŠIO SE DA GA NE SMENE

PIKSI je na duhovit način prokomentarisao to što su ga pred put u Japan posetili Slaviša Jokanović, Ljubinko Drulović i Duško Tošić.

- Uplašio sam se da me ne smene. Šta znam, ovde kod nas čim neko dođe da te poseti, odmah kažu "evo ga novi selektor". Uvek je lepo videti prijatelje, sesti sa njima, popričati. To je potvrda da oko reprezentacije vlada odlična atmosfera. Njihov dolazak, podrška, sve te pozitivne vibracije koje mi šalju, znače puno - istakao je Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)