KONAČNO OTKRIVENA ISTINA: Najki objasnio razloge raskida ugovora sa Nejmarom

Tanjug

28. 05. 2021. u 12:45

AMERIČKA kompanija "Najki" odlučila je da prekine dvogodišnju saradnju s brazilskim fudbalerom Nejmarom zato što je odbio da sarađuje u istrazi o navodnom seksualnom nasilju koje je prijavila jedna od radnica te kompanije.

КОНАЧНО ОТКРИВЕНА ИСТИНА: Најки објаснио разлоге раскида уговора са Нејмаром

FOTO: AP

"Bilo bi neprimereno da kompanija nekoga optužuje bez iznošenja činjenica za takve tvrdnje, ali Najki je prekinuo vezu sa sportistom jer je odbio saradnju u dobronamernoj istrazi verodostojnih navoda zaposlenog o nezakonitim radnjama", saopštila je za "Vol strit džornal" juče kompanija, prenosi BBC.

Prošlog leta "Najki" je raskinuo ugovor s brazilskim fudbalerom, bez objavljivanja razloga za takav potez, a sada je za "Vol strit džornal", objasnio da je razlog što je poznati fudbaler odbijao da bude deo interne istrage o seksualnom nasilju izvršenom 2016.godine, a koje je kompaniji prijavila jedna od radnica same kompanije tokom 2018.godine.

"Najki" je na kraju odlučio da s Nejmarom prekine bilo kakvu saradnju, verujući svojoj radnici.

Nejmarova portparolka u izjavi za "Vol strit džornal" negirala je seksualni napad fudbalera i navodi se da je ugovor prošle godine raskinut isključivo iz komercijalnih razloga.

Ona je najavila i da će se Nejmar energično braniti od svih neutemeljenih napada u slučaju da protiv njega bude izneta bilo kakva optužba što se do sada nije dogodilo.

Nejmar je tokom 2019. godine već bio optužen za silovanje žene u Brazilu, što je na kraju odbačeno.

On je u leto 2017. godine napustio Barselonu i za 222 miliona evra prešao u redove PSŽ-a čiji je i danas član.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)