RIDIGER O RASIZMU U FUDBALU: "Vikali su mi j**i se, idi jedi banane"

Novosti online

27. 05. 2021. u 21:32

FUDBALER Čelzija Antonio Ridiger osvrnuo se na rasizam u modernom fudbalu kroz prizmu ličnog iskustva.

РИДИГЕР О РАСИЗМУ У ФУДБАЛУ: Викали су ми ј**и се, иди једи банане

Foto: EPA-EFE/Andy Rain/NMC/Pool

Kako je istakao, to je bilo najizraženije tokom njegovog perioda u Romi kada su igrali derbi mečeve sa Laciom.

- Vikali su mi j**i se, idi jedi banane. Svaki put kada bih dodirnuo loptu oponašali su zvuke majmuna. To nisu bili pojedinci, već čitave sekcije Laciovih navijača. Nisam se tada prvi put sureo sa tim, ali je bilo najgore. Mogli ste da vidite mržnju u njihovim očima, izjavio je Ridiger.

Kako kaže, u tom momentu, nije reagovao.

- Nisam napustio teren, nisam im dao tu moć. Međutim, duboko u sebi, bez obzira koliko ste jaki dokle god ste ljudsko biće, obeleženi ste time zauvek. Svaki put kada se nešto poput toga desi svi govore kako je to strašno, klubovi apeluju na okončanje rasizma i svi govore kao da je u pitanju samo nekoliko idiota. Sprovede se istraga bez rezultata, svako malo imate globalnu medijsku kampanju, ali onda se sve vrati na staro, ogorčen je.

Postavlja pitanje, kako su novinari i navijači tako brzo zatrli ideju Superlige, ali kada dođe do toga da je neki igrač žrtva rasističkog napada uvek je "komplikovano".

- Možda zato što nije u pitanju nekoliko idiota, zato što cela priča ide malo dublje. Uvek se setim De Rosija koji mi je, nakon meča sa Laciom, prišao i pitao šta me muči. Nije ništa kačio na društvene mreže, prosto je brinuo, zaključio je.

(B92) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a