POTPUNI HAOS U STAROJ PAZOVI: Marko i Nenad smenjivali jedan drugog

Novosti online

24. 05. 2021. u 18:57

AKO su danas u kancelarijama u Nionu radili oni što se predstavljaju za zvaničnike UEFA, evo im prilike da rade svoj posao kako bi trebalo. U FSS je bio cirkus i dve odavno zavađene struje su pokušale da, svaka na svoj način, "pometla" konkurenciju, na način koji je svojstven valjda samo neuređenim afričkim plemenskim zajednicama!

ПОТПУНИ ХАОС У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Марко и Ненад смењивали један другог

Marko Pantelić i Nenad Bjeković Foto N. Paraušić

Pet sati trajao je rat saopštenjima, u kojima se prvo oglašavao zamenik predsednika FSS Marko Pantelić, ali je on već oko 16.00 praktično smenjen sa ove funkcije, a na mesto zamenika predsednika Saveza postavljen je Nenad Bjeković.

Pantelić je oko 11.00 smenio petoricu članova Izvršnog odbora: Nenada Bjekovića, Branka Stojakovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića. Dan ranije je i Dragomira Lazovića. Odmah je imenovao novu četvoricu članova IO: Jovana Teodosića (rođenog brata košarkaša Miloša Teodosića), Jugoslava Jugovića, Davora Jevremovića i Zorana Lekića.

Ovo je bio samo uvod u haos... Jer, ovakva informacija je na zvaničnom sajtu FSS stajala nepunih 120 minuta, pa je uklonjena. U međuvremenu se prilično dobro organizovala druga struja, okupljena oko generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. Umesto prvobitnog saopštenja, oko 16.00 se pojavilo novo, u kojem su zvaničnici FSS priznali da već sedam meseci ovaj savez krši Zakon o sportu, pošto u oktobru prošle godine Marko Pantelić nije ni smeo da dobije funkciju zamenika predsednika i to su "pučisti" (kako ih je nazvao Pantelić) ovako objasnili:

- Odluka o izboru zamenika predsednika FSS Marka Pantelića, na IO FSS 5. oktobra 2020, doneta je očiglednim kršenjem odredaba Zakona o sportu, odnosno doneta suprotno pravnom pravilu iz člana 33 Zakona o sportu, kojim je propisano da članovi uprave sportske organizacije ne mogu biti članovi uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom, što je Pantelić bio, pošto je u vreme izbora i za sve vreme do dana donošenja ove odluke bio i ostao upisan u Agenciji za privredne registre kao predsednik FS Beograda.

Odmah zatim, FSS je zvanično, na svom sajtu potvrdio da Nenad Bjeković od danas, praktično, dolazi na Pantelićevo mesto.

- Za zamenika predsednika FSS izabran je Nenad Bjeković. Izborom na ovu funkciju Bjeković će biti registrovan i kao ovlašćeni zastupnik FSS u Agenciji za privredne registre Republike Srbije u zakonskom roku. Zamenik predsednika je izabran za obavljanje te funkcije do kraja mandatnog perioda 2019 - 2023. - zaključili su u FSS.

Tim povodom oglasio se i Bjeković:

- Ova odluka je za mene velika čast i priznanje. Voleo bih da sam u nekim lepšim okolnostima izabran za prvog čoveka srpskog fudbala, ovo što se dešava ne služi nikome na čast. Šta je - tu je.

I tako, dok su iz Niona juče do kraja radnog vremena (verovatno) pratili dešavanja na Terazijama 35, odnosno u Staroj Pazovi, mi postavljamo pitanje umesto naših čitalaca: Da li je vama u UEFA sve ovo normalno, ili vam je samo smešno kao i nama?

SKUPŠTINA 30. JUNA

IZVRŠNI odbor FSS je danas, odmah posle smene Pantelića i promocije Bjekovića, najavio da će sednica Skupštine FSS biti održana 30. juna i najavio formiranje radne grupe koja će pripremiti novi statut FSS, ali i novi sistem takmičenja za sledeću sezonu, u kojem će se voditi računa o smanjenju broja klubova u Superligi. A komesar za integritet FSS je dužan da IO izvesti o svim prijavama UEFA o neregularnostima u srskom fudbalu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024