HRVATSKA NAVIJA ZA SRBIJU: Evo zbog čega priželjkuju nas na Evropskom prvenstvu, a ne Škote!

Novosti online

12. 11. 2020. u 18:50

Pobednik meča Srbija - Škotska će se plasirati na Evropsko prvenstvo 2020. i već zna da će mu rivali biti Engleska, Češka i Hrvatska, a najveću tremu pored nas imaju upravo "komšije".

ХРВАТСКА НАВИЈА ЗА СРБИЈУ: Ево због чега прижељкују нас на Европском првенству, а не Шкоте!

FOTO: EPA

Koga bi Hrvati radije za rivala na EP?

U anketi koju je napravio hrvatski portal 24sata.hr, u kojoj je učestvovalo više od 12.000 navijača, oni su većinski izabrali da je bolje da igraju sa Srbijom.

Ubedljiva pobeda (63%) govori da će dobar deo Hrvatske navijati za Srbiju večeras, ali verovatno zato što misle da će "orlove" lakše pobediti. Zakazani meč EP igra se u Glazgovu, a jasno je da nije nimalo prijatno igrati protiv Škota na "Hampden parku", pa čak i kad nema navijača.

Hrvati su zbog toga odabrali Srbiju, kao lakšeg rivala, a dobro znamo koliko "napetosti" donose ovi dueli. Do sada smo igrali četiri puta - tri puta je bilo nerešeno, a jednom su pobedili "vatreni".

"Mi želimo Srbe, a jasno da i oni žele nas. Pa onda neka se i dogodi taj duel. Taman da im se još jednom revanširamo za ono ispadanje 1999. godine. Samo je pitanje bi li nam bilo slađe da ih dobijemo u utakmici koja direktno odlučuje o prolasku ili da ih dobijemo u utakmici koja je njima ključna, a nama ne bude toliko bitna", navode na portalu "24sata.hr".

S obzirom na to da su Hrvati već ubeđeni da bi pobedili Srbiju, treba li veća motivacija igračima?

(MONDO) 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

Baki

13.11.2020. 10:41

Sta reci,Srbija je kvalitetnija ekipa ali nema selektora nazalost.Sistem koji je odabrao za tu utakmicu po onoj kisurini isao je na ruku Skotskoj.Ne moze Tadic.Milinkovic da igraju na tim pozicijama po ovakvim kisnim uslovima.Jovic.Mladenovic od pocetka hitri brzi za takve uslove odlicni.Veliki treneri menjaju sistem igre u toku utakmice,ako su kisni uslovi i pre samog pocetka utakmice.ali ovaj nas trenercic ima sve ispisano pre pocetka utakmice ko igra.