JAVNOST ŠOKIRANA: Ovako je Sautgejt odlučio ko će u finalu šutirati penale

Novosti online

13. 07. 2021. u 11:51

IAKO su sami fudbaleri Engleske, barem tako oni kažu, okrenuli novi list odmah posle finala Evropskog prvenstva koje su izgubili od Italije, tamošnji mediji se i dalje bave istraživanjem kako su njihovi igrači tri puta bili neprecizni tokom serije!

ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Овако је Саутгејт одлучио ко ће у финалу шутирати пенале

Tanjug

To istraživanje se najviše odnosni na peti penal koji je izveo Bukajo Saka, odnosno zašto je baš on kao najmlađi šutirao - iako je Geret Sautgejt ima i Rahima Sterlina i Džeka Griliša.

Ovog poslednjeg su optužili da nije smeo da šutira, on im je odmah odgovorio da je to laž, dok je "Dejli Mejl" u utorak izašao u javnost sa tekstom koji otkriva šta se to dešavalo.

Naime, Sautgejt je izvođače birao tako što je njegov pomoćnik Stiv Holand beležio rezultate šutiranja penala na treninzima još od septembra prošle godine i da je Saka imao najbolje rezultate.

Ostali fudbaleri nisu znali da je Sautgejt imao te beleške i bili su šokirani kada je odlučio da Saha šutira, a na kraju se njegova odluka na osnovu tih treninga ispostavila kao pogrešna.

Selektora Engleske pokušao je donekle da odbrani Žoze Murinjo, mada je Portugalac dan posle finala rekao da jedan igrač nije hteo da šutira sa bele tačke.

- Saka je imao sudbinu cele države na leđima i mislim da je to u takvom trenutku previše za jednog klinca. Ipak, ne znam da li krivicu treba svaliti na Sautgejta, jer se često dogodi da igrači koji bi trebalo da budu tu u najtežim trenucima nestanu i pobegnu od odgovornosti, rekao je Murinjo.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba