REVOLUCIONARNI PROJEKAT: Željko Mitrović predstavio „Artemidu“! (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2021. u 20:08

ŽELjKO Mitrović sa timom inženjera u okviru Pinkovog razvojno-istraživačkog centra (PR-DC) vredno radi na novim projektima.

РЕВОЛУЦИОНАРНИ ПРОЈЕКАТ: Жељко Митровић представио „Артемиду“! (ВИДЕО)

Foto: PRDC

Pre samo nedelju dana, Mitrović je podelio sa svojim Instagram pratiocima informaciju da je PR-DC razvio oko sa kamericom za digitalnog robota – tv voditelja.

Danas, Željko Mitrović je pokazao da za njega i njegov inženjerski tim nema odmora i predstavio je novi, revolucionarni projekat – „Artemidu“.

Sa timom indženjera u okviru Pinkovog razvojno-istraživačkog centra PR-DC, predstavio sam projekat “Artemida”. Projekat se zasniva na ideji podrške iz vazduha ljudima zadešenim u različitim nevoljama!

Deset različitih misija koje za cilj imaju spasavanje ljudskih života bicće predstavljeno u nekoliko narednih meseci! Ovaj prvi je svakako, dron za brzo gašenje požara sa mobilnim heliodromom.

Sve letelice kao i oprema za navođenje i automatsko upravljenje proizvedena je u Pinkovom istraživačko-razvojnom centru! – rekao je Mitrović na svom Instagram profilu.

Projekat “Artemida” predstavlja revoluciju kada je u pitanju podrška iz vazduha ljudima u nevolji. Prvenstveno, “Artemida” veoma je korisna za nepristupačne terene. Protivpožarne službe, posebno u teško pristupačnim oblastima imaće u bliskoj budućnosti jakog saveznika.

PR-DC sa Mitrovićem na čelu razvija mnoštvo projekata o kojima će se tek čuti i od njihove primene korist će imati mnogi, što je vizija Pinkovog razvojno-istraživačkog centra, a “Artemida” ima potencijal da bude više nego korisna, jer nema ništa vrednije od spašavanja ljudskih života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!