ROKERI KOJI ZNAJU KO SU: Debi singl najmlađeg rok sastava u regionu

B. PUZOVIĆ

17. 05. 2021. u 11:24

SINGLOM "Ne znam ko sam", po godinama i stažu najmlađi autorski rok sastav u regionu, "Anderfors" iz Valjeva, na velika vrata najavljuje debi album "Protiv vremena", u izdanju PGP RTS.

РОКЕРИ КОЈИ ЗНАЈУ КО СУ: Деби сингл најмлађег рок састава у региону

Foto Iva Tanacković

Na zvaničnom jutjub-kanalu PGP RTS, spot mladih valjevskih rokera za nekoliko dana već je videlo oko 15.500 posetilaca, a komentari su puni pohvala.

Bend čine šesnaestogodišnjaci Danilo Petrović (vokal, gitara), Mihailo Milošević (vokal, bas gitara) i godinu dana mlađi Petar Ružičić (bubnjevi i perkusije). Naša najstarija diskografska kuća sa posebnom pažnjom prati ovo muzičko izdanje, jer je u pitanju nesvakidašnje izvođačko i autorsko osveženje, sa izvanrednim potencijalima u tom žanru.

UZORI MLADIMA

VEĆ na samom početku, valjevske rokere zapazili su mnogi muzičari, producenti, kritičari. Danilo, Mihailo i Petar su odlični učenici, a ističu da ih podržavaju Valjevska gimnazija i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, kao mlade ljude koji na pravi način predstavljaju svoj grad kroz stvaralaštvo, koncerte i muzičke spotove i dobre uzore svojoj i mlađim generacijama.

Prošlu godinu mladi rokeri iskoristili su za stvaranje novih pesama. Nakon tri numere na engleskom, napisali su još tri pesme na srpskom jeziku, a sve su se našle na autorskom albumu "Protiv vremena".

- Za muziku i zvuk na debi albumu inspirisali su nas bendovi poput "Metalike", AC/DC, "Slipnota", "Avendžed sevenfolda" - kažu članovi "Anderforsa".

- To je muzika i stil koji smo slušali i pravac koji nas stvaralački najviše motiviše. Pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem i svim onim što ta životna faza donosi i odnosi, problemima mladih u savremenom svetu, pogotovo digitalnoj eri. Bend je nastao pre tri godine pod imenom "Vatreni prsten", učestvovali smo na značajnim autorskim festivalima. Na "Beogradskom autorskom rok festivalu" osvojili smo drugu nagradu. Stigli smo i do finala "Demo festa", koji zbog pandemije nije održan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)