POSLEDNJOM OBJAVOM BANJAC PREDOSETIO SMRT: Pogledajte fotografiju koju je kompozitor postavio na Instagram pre nekoliko dana (FOTO)

Novosti onlajn

28. 04. 2021. u 15:27

ČUVENI kompozitor i klavijaturista Aleksandar Banjac (45) iznenada je preminuo u 45. godini.

ПОСЛЕДЊОМ ОБЈАВОМ БАЊАЦ ПРЕДОСЕТИО СМРТ: Погледајте фотографију коју је композитор поставио на Инстаграм пре неколико дана (ФОТО)

Foto: Printscreen

Banjac je bio aktivan na društvenoj mreži Instagram, a njegova poslednja objava i slika na profilu nisu u boji, već su provučene kroz crno-beli filter, kao da je slutio kraj.

Banjčev profil na Instagramu obilovao je snimcima i slikama s njegovih nastupa, ali isto tako ostale su i zabeležene fotografije i objave sa kolegama s kojima je radio.

Na poslednjoj fotografiji se Banjac nalazi sa čuvenim pevačem Zdravkom Čolićem i drugim kolegama iz sveta muzike.

Bio je član "Vojvođanskog omladinskog orkestra" kao i "Big Band-a RTV Novi Sad". Sarađivao je sa Majkl Kerstingom iz nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.

U prvoj polovini ’90-ih član sastava "Revir", potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank/r&b benda "Colibri" sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević - "Oktobar 1864". Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…). Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učešće bilo kao instrumentalista ili kompozitor/aranžer su: Partenon / Revir – nezavisno izdanje (1994), Kasandrin Glas – Metropolis (1996), II / Revir – PGP (1997), Balkanopolis – nezavisno izdanje (1999), Akos - Gemany (2000), Aleksandar Dujin / Smooth – Radio 021 (2000).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)