SIMPSONOVI PROMOVIŠU MRŽNJU: Čuveni britanski pevač reagovao na poslednju epizodu

Novosti online

21. 04. 2021. u 12:58

BRITANSKI pevač Morisej optužio je Simpsonove za mržnju i neobrazovanje pošto je u poslednjoj epizodi te animirane serije prikazana nelaskava parodija ćudljivog britanskog pevača očito nadahnuta bivšim frontmenom rok benda Smits.

СИМПСОНОВИ ПРОМОВИШУ МРЖЊУ: Чувени британски певач реаговао на последњу епизоду

Foto: EPA

U toj epizodi nadarena Lisa Simpson stvara novog imaginarnog prijatelja, depresivnog, ali harizmatičnog britanskog rokera iz 80-ih godina koji prilično nalik Moriseju.

Lik kome glas pozajmljuje holivudska zvezda Benedikt Kamberbač, zagriženi je vegan, baš kao Morisej. Lisu je nadahnuo svojom muzikom i sarkastičnim društvenim komentarima. Međutim, kad Lisa dođe na koncert njegovog benda Snufs u današnje vreme, šokirana je i razočarana što umesto imaginarnog i poletnog pevača vidi zadrtog, gojaznog i mrzovoljnog mesojeda.

Morisej nije bio oduševljen svojim likom i smatra da su ga tvorci Simpsona "napali bezobzirno i s mržnjom". U podugačkoj objavi na svojoj internet stranici napisao je kako prikaz priziva tužbu, ali u "svetu opsednutom zakonima protiv govora mržnje nema nijednog koji bi zaštitio mene".     

Dodao je i da je navikao na to da o njemu niko ne piše činjenice i da je za "pisanje Simpsona potrebna očito samo neukost".

Morisej, koji ima danas 61 godinu, slavu i kultni status stekao je predvodeći Smitse, jedan od najcenjenijih i najuticajnijih bendova 80-ih godina. Otkako se bend raspao 1987. ima samostalnu karijeru, ali stalno je okružen kontroverzama. Optuživali su ga za rasizam i podršku britanskoj krajnjoj desnici, ali on to sve negira.

Naslov epizode Simpsona "Panic on the Streets of Springfield" igra je reči sa Morisejevom pesmom "Panic". Korišćena je i parodija pesme "Meat is Murder" s naslovom "Hamburger is Homicide".

Pisac ove epizode Tim Long rekao je u razgovoru za Varijete da je ovaj lik kombinacija raznih britanskih muzičara uz koje je odrastao.

- Lik je definitivno morisijevski, ali s daškom Roberta Smita iz Kjura, Jana Kurtisa iz grupe Džoj Divižn i mnoštva drugih ljudi - kazao je.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024