ŽARKO LAZIĆ O TRAGEDIJI "KUĆE OD SRCA" Voditelj ispričao detalje saobraćajke u kojoj je nastradala koleginica Jasmina

Novosti online

19. 04. 2021. u 10:20

ORGANIZATORKA emisije „Kuća od srca“ Jasmina Mihajlović koja je pre tri dana poginula u saobraćajnoj nesreći sahranjena je juče. Nesreća u kojoj je nastradala dogodila se u selu Lađevci na Ibarskoj magistrali, na deonici Kraljevo-Preljina.

ЖАРКО ЛАЗИЋ О ТРАГЕДИЈИ КУЋЕ ОД СРЦА Водитељ испричао детаље саобраћајке у којој је настрадала колегиница Јасмина

Foto: Printscreen

Prema prvim informacijama, kamion „skanija“, krećući se prema Kraljevu, naleteo je na kombi marke „fiat“ u kojem se nalazio deo ekipe poznatog televizijskog serijala.

Autora i voditelja emisije „Kuća od srca“ Žarka Lazića tragična vest zatekla je u prostorijama produkcije u Beogradu, a saopštili su mu je majstori koji su, zajedno sa ekipom serijala, radili na izgradnji kuće za porodicu Đurović.

- Jasmina i vozač Zoki su krenuli po neki građevinski materijal koji je zafalio na gradilištu. Ulazili su sa sporednog puta na Ibarsku magistralu i upravo tu se nesreća i dogodila. Inače, ta raskrsnica je jako nepregledna, prošao sam kroz nju 30 puta. Uključenje na Ibarsku je dozvoljeno, ali zbog nadvožnjaka 50 metara dalje, vidljivost je smanjena. Da biste se uključili na glavni put, morate da izađete mnogo do linije preglednosti – objašnjava Lazić.

Dodaje da na tom mestu ne postoji ni ogledalo, a da se pretpostavlja da je vozač Zoran izašao malo više na liniju preglednosti ne bi li se uključio, a onda je na njihov kombi naleteo kamion.

- Naša ekipa je stalno na točkovima, a ovaj događaj je neuporediv u odnosu na prvi slučaj, slučaj koji je igra dve koleginice, koje su rešile da voze tuđ auto na neradan dan. One su sebi nanele štetu i nije momenat da se ove dve nesreće uporede – kaže Lazić.

Zbog spleta okolnosti, Lazić nije bio u vozilu sa nastradalom Jasminom i povređenim vozačem.

Doživljavamo neprijatnosti medija. Pozivam ih da izgrade makar jednu kuću

Dodaje da produkcija doživljava neprijatnosti od strane pojedinih medija, koje idu dotle da serijal nazivaju „ukletim“.

- Pozivam sve te medije da naprave jednu kuću, pa da onda nas nazivaju „ukletim“. To nije fer prema nama i prema deci kojoj smo napravili kuće. Nije fer prema Jasmini, prema njenoj porodici i jednostavno – nije fer! Gradimo kuće iz temelja i jedini smo takav serijal. Radimo predano i odgovorno – kaže Žarko.

Vozač stabilno, ali i dalje životno ugrožen

Lazić otkriva da je vozač sada u boljem stanju, ali da je i dalje životno ugrožen.

- Dobro je odreagovao na terapiju zahvaljujući doktorima kraljevačke bolnice. Zoki je stabilno i svestan je. Ovo je veliki šok za nas i udarac za celu produkciju, a ko je kriv, utvrdiće nadležni. Serijal ide dalje, nastavljamo da gradimo kuću porodici u Kraljevu i borimo se – kaže Lazić.

Lokalne samouprave dobijaju novac od države za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Deo novca usmerile su za druge namene

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da su pojedini gradovi i opštine prepolovili svoje budžete koje im država daje za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Novac su, kaže, usmerili za druge namere, pod izgovorom da imaju sasvim dovoljno novca za bezbednost na putevima.

- Da je postojalo ogledalo, možda nesreće ne bi ni bilo – kaže Okanović.

Prof. dr Boris Antić sa Saobraćajnog fakulteta kaže da lokalne samouprave Agenciji za bezbednost saobraćaja moraju da daju plan rada kako bi dobile odgovarajući novac za unapređenje bezbednosti.

- Samo nekolicina, možda 50-60 odsto planova, urađeni su na kvalitetnom nivou. Saobraćajne nezgode nastaju kao posledica nekog propusta u lancu čovek-vozilo-put-okruženje – kaže Antić i dodaje:

Danas kreću dva kursa za revizore i proverivače u bezbednosti saobraćaja. Neophodno je da se na periodično sprovode provere na putevima, da licencirani tim izlazi na teren i ukazuje na sve nedostatke faktora put koji, ili mogu da uzrokuju saobraćajnu nezgodu, ili da utiču na doprinos težini posledica. Nadam se da će biti ovakvih aktivnosti sve više i da obezbedimo puteve za učesnike u saobraćaju.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju