TIJANA BOGIĆEVIĆ ZA "NOVOSTI": Poludela bih da sam čekala kraj pandemije

M. ĆUNKOVIĆ

05. 03. 2021. u 11:28

PREDSTAVNICA Srbije na "Evrosongu" 2017. u Kijevu, Tijana Bogićević, nizu dueta tokom karijere pridodala je još jedan.

ТИЈАНА БОГИЋЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Полудела бих да сам чекала крај пандемије

Foto V. Danilov

Zajedno sa Hrvatom Damirom Kedžom, snimila je pesmu "Hram", koju je napisala Aleksandra Milutinović. Numera je objavljena, simbolično, pred Dan zaljubljenih. Nada se Tijana da će ova pesma, urađena sa kolegom koji je prilično popularan u domovini, postati hit poput pesme "Tražim" koja ju je afirmisala, ili "Hajde, onda ništa". Pažnju privlači i spot, snimljen na obalama Jadrana, a posebno atraktivni su kadrovi gde njih dvoje jašu konje.

- Veoma mi je drago što je "Hram" snimljen baš ovako, kao duet - iskreno će Tijana. - Poznata sam po tužnim ljubavnim pesmama, pa mi znači što je ova numera druga uzastopna koja ima pozitivnu notu. Tajming je pravi, jer je to jedna oda pravoj ljubavi. Mislim da ću i u budućnosti češće da pevam ljubavne pesme koje nisu tužne - da je sve propalo, da nema više nikakve nade... Biće i takvih numera, ali, osećam se dobro kada slavimo ljubav. Mislim da će se ova pesma slušati na venčanjima, za prvi ples.

Komentarišući kako se pandemična 2020. odrazila na nju u profesionalnom pogledu, Tijana je iskreno rekla:

- Nisam zarađivala samo od nastupa u Srbiji, ali, saosećam sa kolegama koji su svaki vikend radili, i odjednom ostali bez tog novca. Ja sam na drugi način bila obezbeđena, pa sam uspela to da prebrodim. Definitivno sam, međutim, planirala koncerte, tako da mi ovo jeste teško palo karijerno. Nekako sam zaboravila čime se bavim (smeh). Volela bih da se sve ovo završi, kako bismo se što pre družili sa publikom. Generalno, što se tiče perioda korone - privikneš se i prilagodiš. Da sve vreme, od početka pandemije, čekam kraj, možda bih "šiznula".

Bogićevićeva dugo živi na relaciji Srbija - Amerika.

- Bila sam u našoj zemlji "zarobljena" pet meseci, u vreme prvog talasa, kad je uvedeno vanredno stanje, tako da je to bilo dosta izazovno. Kasnije, kad se sve otvorilo, s obzirom na to da nisam turista, već državljanin ovde, i tamo rezident, nisam imala problema oko putovanja.

Pop pevačica vraća film na "Evrosong" pre četiri godine, kada, pevajući numeru In too deep nije uspela da uđe u finale.

- Možda sam bila malo nezrela za tu manifestaciju, u tom momentu. Uvek su, međutim, prelepa sećanja na nešto tako veliko.

Dileme, kod nje, nema:

- Išla bih ponovo na "Evrosong", ali ne interno izabrana, već ako bih pobedila na "Beoviziji". Sigurno je da bih potpuno drugačije sve organizovala i sebe predstavila.

Pesma "Tražim" joj je, pre više od 10 godina, otvorila mnoga vrata.

- Ona je udarila pečat, ali, drago mi je da se pojavila i "Hajde, onda ništa" koja je, takođe, napravila veliki uspeh. "Tražim" je moja lična karta, pesma za sva vremena, a prvi singl. Gde ćeš bolje.

DAMIR KEDžO: IDEALAN SPOJ GLASOVA

NESUĐENI učesnik "Evrosonga" 2020, Damir Kedžo, kaže da mu se "Hram" odmah svideo, čim je čuo demo snimak.

- Zaljubio sam se u pesmu iz prve - priznaje za naš list pevač. - Aleksandra Milutinović i ja odmah smo je čuli kao duet, i ona je predložila Tijanu. Pristao sam, jer znam kakva je pevačica. Mislim da je spoj naših glasova idealan, jer ona peva strastveno, kao i ja, i to se tako čuje u ovoj pesmi. Lepo je kad imaš ovakvu numeru, pa ti posle koncerta dođu parovi i kažu "To je naša pesma". Za promenu, da ne bude samo ono "Joj, slušao sam je u najgorem razdoblju života".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!