JOŠ JEDNA STRAŠNA ISPOVEST ZLOSTAVLJANE GLUMICE: Ohrabrio je Milenin čin, bila žrtva profesora na Akademiji

Novosti online

02. 02. 2021. u 11:38

ISPOVEST glumice Milene Radulović ohrabrila je njenu slovenačku koleginicu da izađe u javnost sa svojom pričom o polnom uznemiravanju.

ЈОШ ЈЕДНА СТРАШНА ИСПОВЕСТ ЗЛОСТАВЉАНЕ ГЛУМИЦЕ: Охрабрио је Миленин чин, била жртва професора на Академији

Foto: Printscreen

Posle krivične prijave koju je u Beogradu pokrenula Milena Radulović, njena koleginica i vršnjakinja iz Slovenije Mia Skrbinac izašla je u javnost sa tvrdnjama da je tokom studiranja na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju jedan o profesora polno uznemiravao.

Kako je otkrila slovenačka glumica, poznati glumac i profesor glume verbalno i fizički (seksualno) ju je uznemiravao tokom studiranja od 2014. do 2016. godine.

- Neprijatnost koju tada osećate i posledice koje snosite su ogromne. To je postepeni gubitak dostojanstva, samopoštovanja - rekla je Skrbinacova.

Istakla je da tokom studija nije mogla da govori o tome.

- Bilo me je sramota, bilo me je sramota da priznam sebi. Smatrala sam sebe snažnom ženom sa jasnim stavovima. To da u takvoj situaciji ne mogu da reagujem, da se otrgnem, bilo mi je teško da podnesem - rekla je mlada glumica.

Mia Skrbinac nije imenovala profesora, a za svoj čin je dobila punu podršku kolega i najavu dekana da će reakcija biti oštra ako dođe do istrage.

Glumica Milena Radulović, koja je Miroslava Aleksića optužila za silovanje koje je počinio dok je pohađala njegovu glumačku školu, pokrenula je lavinu svedočanstava žena iz celog regiona.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)