ZALJULJAO TIŠINU: Darko Rundek objavio album "Brisani prostor"

V.N.

11. 12. 2020. u 11:11

MUZIČAR Darko Rundek je sa sastavom "Ekipa" objavio dvostruki EP "Brisani prostor", koji, na teritoriji Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, distribuira beogradska promoterska kuće "Long plej".

ЗАЉУЉАО ТИШИНУ: Дарко Рундек објавио албум Брисани простор

Foto I. Marinković

Celina novog materijala ispričana je kroz dve priče - "Do" i "Od", koje se, kako se navodi, međusobno dopunjuju. Sa ovog nesvakidašnjeg izdanja, gde se na dva diska nalazi po pet pesama, izdvojena je, kao već treći singl, numera "Mila". Prethodno, tokom karantina i vanrednog stanja, predstavljeni su singlovi "Unutarnji glas" i "Tko su svi ti ljudi".

"Brisani prostor" je prvo Rundekovo izdanje posle "Haustora" na kom se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora - basiste "Ekipe" Roka Crnića. O saradnji sa "Ekipom" i nastanku novog albuma, Rundek kaže:

- Naše probe i snimanja su najčešće počinjali i završavali se u zajedničkom sviranju "na slušanje". Jednostavno bismo zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku. Kad bi ta muzika pitala za pesmu, pojavljivale su se reči - ponekad improvizovane, ponekad iz skladišta Rokovih i mojih beleški, a za više njih zajedno potpisujemo kompoziciju i tekst.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!