ZA NAS KALDRMAŠE BIO SI JEDINI KRALJ: Advokat Đorđe D. Sibinović se oprostio od pokojnog pevača

V.N.

11. 12. 2020. u 14:13

ODUVEK pesnik i nekadašnji advokat koji se povukao na vrhuncu ("Hteo sam da budem kao Lenon, a ne da dočekam koncert na Ušću kao Džeger") Đorđe D. Sibinović, dirljivo se oprostio od prijatelja Džeja Ramadanovskog.

ЗА НАС КАЛДРМАШЕ БИО СИ ЈЕДИНИ КРАЉ: Адвокат Ђорђе Д. Сибиновић се опростио од покојног певача

Foto privatna arhiva

Prisetio se kako je ranih devedestih, na Dorćolu, dremljivo stajao šest sati u redu za benzin na pumpi u Francuskoj ulici, psujući i kunući što čeka.

- Duboku noć preseca škripa kočnica "crnog jajeta 80", što preko reda staje na pumpu - piše Sibinović. - Iz vozila izlazimo nas 20 spremnih da se šibamo. Pojavljuje se Džeki: "Šta je, glodari, vratite se u konzerve, samo da sipam i idem, neću da vam smetam". Svi se vratimo u kola.

Ranih dvehiljaditih, Sibinović je sa Džejom bio kod Miće Softića, i ozbiljno su se dogovarali da mu pomogne da napiše roman "Bela žena", ali da bude njegov, ne Đorđev ili zajednički.

- Bio je onaj Šaban, bio je ovaj Šaban. Kraljevi. Na listama svetske muzike, u izbama sevdaha, pod šatrama vašara, na krovovima sveta. Poštovanje. Za nas sa kaldrme postoji samo jedan kralj. Što bi rekao Bora: "Naravno, Džej". Nije došao da napišemo knjigu. Poslednji put smo se grlili i ljubili pre 15 dana. Probušio mi je veliku rupu u duši. Za moje dobro. Da bolje zvučim dok ovo pišem, jer danas je "nedelja, i svi smo tu, a njega sa nama nema". Plačem kao kada mi je ćale umro. Džeki, brate, pevaj kroz sve rupe na duši kroz koje izlazi božji glas i anđeoski osmeh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)