KIMBERLI OBRADILA BAJAGIN HIT: Američka kantautorka nastavila kampanju "52 nedelje - 52 obrade" (VIDEO)

D. RISTIĆ

04. 12. 2020. u 07:30

MLADA njujorška kantautorka Kimberli Taunsend obradila je stari hit Bajage i "Instruktora", baladu "Od kada tebe volim", otpevavši je na srpskom jeziku.

КИМБЕРЛИ ОБРАДИЛА БАЈАГИН ХИТ: Америчка кантауторка наставила кампању 52 недеље - 52 обраде (ВИДЕО)

Foto Kimberlytownsend.com

Vreme bez živih nastupa, u doba pandemije korone, Kimberli provodi sprovodeći kampanju "52 nedelje - 52 obrade", tokom koje svakog petka na svom "Jutjub" kanalu objavljuje video sa novom pesmom drugih autora.

SVIRALI ZA MIŠU

BAJAGA i "Instruktori" su preksinoć, u hangaru Plavog voza u Beogradu, održali onlajn koncert koji je mogao da se prati putem aplikacije Youbox. Koncert je bio posvećen preminulom basisti "Riblje čorbe" Miši Aleksiću, pa je i osvetljenje tokom nastupa bilo prikladno. Dvočasovnu svirku bend je započeo pesmama sa novog albuma - "Ovaj svet se menja" - "Tvoje oči", "Moja draga" i "Ja sam se ložio na tebe".

Foto ATA Images

Usledila je serija starih hitova, a iznenađenje u repertoaru je bila "Pesma protiv malera", delom otpevana na srpskom, a delom na makedonskom jeziku. Koncert je izazvao veliko interesovanje, pa je bilo momenata kada ga je pratilo i više od 55.000 ljudi. M. Ć.

Prošlog petka objavila je video sa obradom pesme "Od kada tebe volim" Bajage i "Instruktora", na srpskom jeziku i uz pratnju akustične gitare. Tako se Bajaga na kanalu mlade njujorške muzičarke našao u odabranom društvu velikana popularne muzike, kakvi su "Bitlsi", Elvis, Bob Dilan, Džoni Keš, Sajmon i Garfankl i "Rejdiohed", čije pesme je Taunsendova takođe obradila.

Kimberli je svoj prvi album sa autorskom muzikom objavila početkom prošle godine, a pratili su ga hvalospevi kritike na račun njenog pevanja i kompozitorskog rada. Specijalizovani portal "Rivju" nazvao ju je "budućnošću folk muzike".

"Od kada tebe volim" je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu "Prodavnica tajni" 1988. godine. Pod navalom serije Bajaginih hitova u tom periodu, pomalo je ostala u nezasluženoj senci, a svoj drugi život je dobila kada ju je, na svoj način, otpevala Divna Ljubojević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna