EKSKLUZIVNO ZA "TV NOVOSTI" Junakinja serije "Slom" koja je ubijena u prvoj epizodi otkriva: Ova scena je bila najteža

BOJANA JOVANOVIĆ

15. 11. 2020. u 16:37

VIDELI smo je potpuno nagu, a ubrzo i mrtvu već u prvoj epizodi serije "Slom", rediteljke Suzan Bir (zaslužne i za Oskarom nagrađen film "U boljem svetu").

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ТВ НОВОСТИ Јунакиња серије Слом која је убијена у првој епизоди открива: Ова сцена је била најтежа

Foto HBO/IMDb

Međutim, to nije sprečilo njen lik, Elenu Alves, da se, kroz sećanja i rekonstrukcije događaja, pojavljuje u svih šest epizoda ovog friškog ostvarenja, žanrovski okarakterisanog kao dramski triler koga ponedeljkom u 20 časova pratimo na HBO kanalu, ili na HBO GO. Može se reći da je Matildi de Anđelis (25), italijanskoj muzičarki (odmalena svira violinu i gitaru) i pevačici, a od pre pet godina i glumici, koja je dočarala ulogu Elene, introvertne umetnice obolele od erotomanije, pripala treća glavna uloga u ovom ostvarenju. Uz Nikol Kidman (Grejs) i Hjua Granta (Džonatan) ona gospodari malim ekranima, u TV čedu scenariste i producenta Dejvida E. Kelija ("Zakon u Los Anđelesu", "Ali Mekbil", "Nevine laži"), inače dugogodišnjeg (sa 27 godina "staža") supruga Mišel Fajfer. Dok ovu uzbudljivu i nepredvidivu seriju pratimo, de Anđelisova, senzualna brineta, ekskluzivno govori za "TV novosti":

 

SCENARIO PROČITAN U DAHU

 KADA ste dobili scenario, da li ste odmah pročitali sve epizode? Jeste li pritom menjali mišljenje o tome da li je Džonatan ubio Elenu?

- Pročitala sam sve u dahu, jer je priča veoma dobra i duboka, i savršeno se razvija sve do samog kraja. Čim završite jednu epizodu, ne možete da dočekate da pročitate šta će se sledeće desiti. Menjala sam zaključke hiljadu puta do kraja, a u jednom momentu sam čak pomislila da je Grejsin i Džonatanov sin ubio Elenu.

Serija "Slom" je prvo ostvarenje u kom ste glumili na engleskom jeziku. Kako je to izgledalo?

- Bila sam veoma nervozna od prevelike uzbuđenosti. To je bio prvi put da sam u Njujorku i Americi uopšte, kao i da glumim na engleskom. Bilo je teško, ali istovremeno i predivno. Posmatrala sam Njujork očima deteta, kao veliko igralište, i presrećna što sam imala prilike da ga vidim pre pandemije.

A snimajući set?

- Bio je zaista ogroman, kompleksan i stalno prepun ljudi, ali glumci i svi članovi ekipe bili su divni, pa nosim sjajna iskustva odande.

Foto HBO/IMDb

Sarađivali ste sa velikim glumačkim imenima, poput Nikol Kidman i Hjua Granta. Da li vas je to plašilo ili činilo uzbuđenom? Jeste li imali prilike da zajedno probate scene, družite se pre snimanja? Kako vam se čine?

- Oboje su veliki profesionalci, kojima sam se i prethodno divila, a Kidmanova je jedna od najboljih glumica svih vremena i spada u moje omiljene filmske dive. Bilo je veoma inspirativno gledati je dok uvežbava ulogu i snima, a pokušavala sam što više toga da naučim od nje. Gotovo isto mogu da kažem za Hjua Granta. Toliko teških scena smo snimili zajedno, a on je bio pažljiv, osećajan i brižan prema meni. Istovremeno sam bila uplašena i uzbuđena zbog saradnje sa njima, što smatram potpuno normalnim. Bojala sam se da ću zaboraviti replike ili da mi engleski neće biti dovoljno dobar. Onda, prilikom razmenjivanja šala sa njima, u pauzama između snimanja, osetila sam se smireno i spokojno i od tada mi je sve bilo mnogo lakše...

Koja scene su vam bile najzahtevnije za snimanje?

- Da li mogu da odgovorim "sve"?! Možda je, ipak, najzahtevnija bila scena ubistva. Bila je veoma teška, zamorna, komplikovana, dugačka, prepuna promena raspoloženja. Od strasti do seksa, od delirijuma do čiste brutalnosti i nasilja. Toliko puta sam bukvalno udarila glavom o zid toga dana. Bila sam iscrpljena, a istovremeno puna adrenalina, što se dešava kada, u istom momentu, doživite tako snažna osećanja kao što su strah i uzbuđenje.

Slažete li se sa tim da se "Slom" bavi proučavanjem braka, kao i tajni i prevara koje su njegov sastavni deo?

- Brak i neverstvo su dve ekstremno preuveličane teme u kinematografiji i fikciji uopšte. Ova serija predstavlja socijalni prikaz dva braka, koja se porede kroz različite društvene klase. Sa jedne strane, vidimo naizgled savršen brak Grejs i Džonatana, čija je ljubav čista i snažna, a oboje su veoma posvećeni jedno drugom. Samim tim, Džonatanovo neverstvo je brutalno, jer je veoma dobro skrivano. Toliko je dobar "pokeraš" da Grejs želi da veruje u njegovu nevinost i neumešanost u preljubu i zločin, čak i kad stvari postanu vrlo, vrlo loše. Delom je to i zbog njihovog društvenog statusa. Sa druge strane, imamo loš brak, prepun bola, između Elene i Fernanda. Među njima se ljubav ugasila, ali kada Elena biva ubijena, uprkos bolu i spoznaji neverstva, Fernando želi da brine o njihovoj bebi, za koju otkriva da zapravo nije njegova, već Džonatanova. Tako da je pitanje čiji je brak stvarno snažniji. Zanimljivo je to što se u seriji ljubav, brak i neverstvo porede i na društvenoj lestvici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!