SA NIKOLOM ZEKIĆEM, KOJI JE ZA MIKROFONOM ZAMENIO IVANA MILINKOVIĆA: Rodio se spreman za "Legende"

M. Ćunković

22. 09. 2020. u 07:05

GRUPA "Legende", koja istrajava uspešno na sceni pune 32 godine, negujući kvalitetnu pesmu, oslonjenu na našu tradiciju, objavila je za PGP RTS novi, 12. album nazvan po ovoj godini koju ćemo dobro da upamtimo - "2020".

СА НИКОЛОМ ЗЕКИЋЕМ, КОЈИ ЈЕ ЗА МИКРОФОНОМ ЗАМЕНИО ИВАНА МИЛИНКОВИЋА: Родио се  спреман за Легенде

Foto David Blagojević

Aktuelno izdanje, sa osim novih pesama i četiri stare, prepevane, posebno je interesantno zbog novog pevača Nikole Zekića (33), koji je nasledio dugogodišnjeg vokalnog solistu grupe Ivana Milinkovića.

Nikolu je "Legendama" preporučila Merima Njegomir, sa kojom je dugo radio, a saradnja sa popularnom grupom je uspostavljena posle prošlogodišnjeg festivala "Beogradski sabor".

Zekić, koji uveliko nosi nadimak "legendica", osvojio je tada treće mesto. Od malih nogu bio je u folkloru. Igrao je 25 godina i bio vokalni solista, uz to i strastveni harmonikaš. Sada je master ekonomije. Samopouzdanje i sigurnost mu je davao sport, kik-boks naročito.

Novi pevač proverenog sastava kaže da je na njemu, kad se pridružio grupi, bila velika odgovornost, i da će tako biti i ubuduće.

- "Legende" su postigle zavidni nivo što se tiče muzike i vokalnih solista, tako da, čim sam ovde, znači da sam opravdao očekivanja grupe - kaže Nikola za "Novosti". - Što se tiče publike, mislim da će da bude sve u redu. Za sve je potrebno vreme. Već osećam pozitivne vibracije. Ljudi će uz ovaj novi album osetiti neku novu boju, notu, reč i emociju koju šaljemo.

Foto Kaktus

Pažnja medija mu je, veli, očekivana. Činilo mu se da će mnogo više biti izložen kritikama, upoređivanjima... Psihički se spremao da sve podnese, međutim, na njegovu sreću, to se nije dogodilo u obimu koji je očekivao. Ne krije Zekić da mu posebno imponuju komplimenti ženskog dela publike.

- Ako pevač ne poseduje moć i želju da svojom pojavom i harizmom "ozrači" publiku, privuče pažnju, ako ne ume da joj se da i nije spreman da deli energiju sa ljudima - ne treba da se bavi ovim poslom. Za mene oni koji me poznaju kažu da sam se "rodio spreman".

Još uvek, priznaje Nikola, može da se desi, s obzirom na obiman repertoar "Legendi", da neko poželi da čuje pesmu koju on ne zna, ali...

- S vremenom će to biti sve manje moguće - uverava za naš list Zekić. - Pesme "Legendi" možeš da pevaš samo ako ih u potpunosti razumeš. Nije mi bilo nimalo lako da se pripremim za prvi nastup sa grupom, u Pančevu. Spremao sam repertoar dan i noć, uspešno sam probio led. Bilo je tu nekoliko reči da proklizaju tamo-vamo, ali je smisao bio isti i rimovalo se.

Čeznemo za koncertima

ZAŽELELI su se živih svirki, u aktuelnim okolnostima, i muzičari i publika.

- Svi čeznemo za živim zvukom i povratkom u normalan život - iskreno će Nikola za naš list. - Jedva čekamo da se "upali zeleno svetlo" i da muzika opet prostruji našim žilama. Mislim da bez razmene energije ne funkcioniše ni kosmos. Nadam se da ćemo ovo brzo prebroditi, i uskoro početi da razmenjujemo pozitivne vibracije na nastupima - kažu da pevanje uglas, širom otvorenih usta, leči psihu i budi hormon sreće.

Iskrenost i ljubav prema onome što rade - to je, kaže on, recept za dugo trajanje "Legendi".

- Potom nesebičnost i skromnost - nastavlja dalje Nikola. - To neki s vremenom izgube, ali ne i članovi "Legendi".

Zekić kaže da nije od onih koji slušaju sve što je popularno, i što ima milionske preglede na internetu.
- Ne robujem tome. Najviše slušam pop muziku, a kad hoću da se razgalim, onda su tu sevdalinke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)