"DANIJELA, KAŽI KO TE JE SILOVAO, JAVIĆE SE I DRUGE ŽRTVE" Koleginice stale uz glumicu i mole da raskrinka zlostavljača

Novosti online

24. 08. 2020. u 11:43

ДАНИЈЕЛА, КАЖИ КО ТЕ ЈЕ СИЛОВАО, ЈАВИЋЕ СЕ И ДРУГЕ ЖРТВЕ Колегинице стале уз глумицу и моле да раскринка злостављача

Foto: Printskrin

LENA Bogdanović, Iskra Brajović, Dragana Mićalović i Danina Jeftić stale su uz svoju koleginicu Danijelu Štajnfeld i poručile joj da njen zlostavljač treba da bude u zatvoru.

Danijela uz tebe smo, ustani i kaži te je silovao - poručuju srpske glumice svojoj koleginici Danijeli Štajnfeld, koja je priznala da je bila žrtva seksualnog nasilja! Zvezda filma "Ivkova slava" snimila je u Americi dokumentarac u kom je otkrila da ju je pre nekoliko godina jedan moćnik iz srpske filmske industrije naterao na seks.

Kulturne radnike u našoj zemlji ova vest je zgrozila iako se u njihovim izjavama između redova može pročitati da su znali da se to u njihovim krugovima dešava.

- Prestrašno! Prvi put da neko javno kaže. Bravo, Danijela! Još samo da je rekla i ime. Šteta što nije rekla ime. Ali, opet, neka je i ovoliko rekla, pošto dosad niko nikad nije. Ona je prva iz naše branše koja je to uradila - napisala je Lena Bogdanović na svom Fejsbuk profilu. Iako je pozvala koleginice da dignu glas, ona nije želela dalje da komentariše Danijelinu strašnu priču.

Pored Lene, i ćerka proslavljenog glumca Voje Brajovića Iskra kaže da bi Danijela morala javno da kaže ime i prezime napasnika:

- Ime je važno, takve treba na sud i iza rešetaka! Kada bi se znalo ime, možda bi se javile i druge žrtve, pa bi se nešto pokrenulo. Ali opet, posto piše "moćnik", verujem da je razlog neotkrivanja imena strah. Užasno u svakom slučaju - poručuje Iskra.

Danina Jeftić, mlada glumica koja je zablistala u filmu i seriji "Montevideo", kaže da muškarci u njihovoj branši umeju da zloupotrebljavaju svoju moć:

- Mlade glumice su na meti raznih ljudi. Kada neka neiskusna devojka koja je tek završila fakultet uđe u posao, mnogi žele da je iskoriste. Takvi treba da dobiju adekvatnu kaznu i da se isključe iz naše profesije. Danijeli pružam maksimalnu podršku! Treba da prijavi nasilnika! Hrabro je što je smogla snage i ispričala šta joj se desilo. Ukoliko bude rekla o kome se radi, staću uz nju. Treba glasno i jasno reći ime i prezime zlostavljača, ali nisu sve žene spremne na taj korak, jer bi to za njih možda značilo kraj karijere, strah od toga da bi ponovo moglo da im se desi tako nešto.

Dragana Mićalović poručuje da napasnika odmah treba zatvoriti:

- Dosad sam o ovakvim stvarima čitala u novinama. Nikada nisam čula od neke svoje koleginice da priča o tome. Policija treba da reaguje u ovakvim situacijama, a mediji i javnost treba da budu uz žrtvu. Nisam, nažalost, videla snimak u kom Danijela priča o svemu tome, ali mi je jako žao što je imala takvo iskustvo. Ima svu moju podršku.


Snežana Savić: Danas sve češće napastvuju glumice

Snežana Savić, koja je nekada važila za jednu od najlepših srpskih glumica, kaže da je ona dobijala nepristojne ponude, ali da je niko nikada nije primoravao na seks:

- Kada sam ja počela da gradim karijeru, bila sam mlada i lepa glumica i naravno da su mi se udvarali i svašta nudili. Ali nikada niko nije pokušao da me siluje. Niko ne sme da ucenjuje bilo koga ili da ga prisiljava na seks. Danas sve češće čujete da je neka mlada devojka bila silovana. To više i ne iznenađuje. Vremena su se mnogo promenila. Šaljem veliku podršku Danijeli i želim joj da bude jaka - kaže Snežana.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

EvGenije

24.08.2020. 20:28

Iz principa ne komentarišem ovakve vesti jer šta god da kažeš možeš se o nekoga ogrešiti. Ovde bih rekao samo to da ako već nekoga optužuješ za silovanje, onda trebaš reći i njegovo ime. Time možeš pomoći i drugim žrtvama silovanja i onemogućiti silovatelja da još nekome uništi život i karijeru.

Gio

25.08.2020. 09:54

Ma koj moćnik iz filmske industrije ok ako ju je silovao trebala je da ga prijavi,ako se plašila u tom trenutku mogla je čim je otišla iz zemlje a kako sam shvatio brzo je otišla. Protekle dve tri god su odjednom sve "zvezde rekle da su bile silovane". Te tipove treba zatvoriti i to one kažu e pa kako keve ti kad ćutiš i on prodje sa tim i naravno to uradi jos 5 puta. Ovim što je rekla da je silovana nije bukvalno ništa uradila,niti će da ga uhvate niti će njoj biti bolje niti će drugim devojkama biti bolje u smislu da je sklonila bar tog jednog sa ulice. Moćnik iz domaće filmske industrije daj molim te. Odes u policiju i da vidis kako će da mu objasne ko je moćan,a naročito unutra. Mogla.je ladno da mu napravi pakao unutra. Kako je njoj bilo užasno tako bi i njemu bilo unutra jer svi znamo silovatelji su u zatvoru na jos jednoj robiji jer robijaju za druge,peru wc, peru veš, čiste itd i kad se pobune dobiju preko p....., samo da je rekla tada. Ali nije njoj frka jer je gisteo mocn već je mozda bio blam,ili je ustvari pocela vezu sa njim i nije krenulo u pravcu koji je ona htela i osetila se iskorišćenom,a takvih primera je milion! Da me neko ne shvati pogrešno,a naravno da hoće,mrzim silovatelje, imam sestre,majku,devojku koje neizmerno volim.