NEDELJA PROĐE - MILAN VASIĆ: Pecanje, jahanje, Partizan i – pesma stara 30 godina

Ivan Lovrić

16. 08. 2020. u 08:18

PROŠLE nedelje smo ugostili Dejana Petrovića, trubača, a ove Milana Vasića, glumca. Ovaj tandem snimio je jednu kosovsku pesmu, koja će uskoro biti emitovana.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - МИЛАН ВАСИЋ: Пецање, јахање, Партизан и – песма стара 30 година

Foto: "Novosti"

* O kakvoj je pesmi reč?

- To je pesma koju znam već tridesetak godina, i često sam je ranije pevao. Nas dvojica smo je nazvali "Ja sam rođen tamo dole". Pesma je setna, i ide uz mene, pošto sam sa Kosova. Nadam se da će biti dobro prihvaćena u narodu.

* Koje su vam omiljene pesme?

- Pevam i sa majkom i sa ocem, kad god smo zajedno, a obavezno na svetkovinama. Očeva omiljena je "Ako, draga, sretneš majku moju", majčina "Crni oblak", a moja "Stari grade na Bistrici".

* Pored pesama, i humor je vaš zaštitni znak...

- Humor je zaštitni znak cele moje porodice, nasledio sam ga od oca. Na život gledam duhovito, sa vedrije strane, i često se šalim.

* Najšira publika vas pamti kao Janaćka iz TV serije "Bela lađa"?

- Srećan sam što sam bio deo te ekipe. Siniša Pavić je sigurno naš najbolji scenarista svih vremena. On glumca prvo upozna, pa piše za njega. Uloga Janaćka otvorila mi je mnoga vrata. Ponosan sam na to što sam ga igrao, i što ga publika lepo prihvata i sada, kada su reprize.

* Kažu da nema leka bez smeha. Koliko nam on može biti lekovit u ovo doba korone?

- Ne treba biti opterećen, ni robovati samo crnim mislima. Smeh i pesma mogu definitivno da nam budu od velike pomoći. To se pokazalo i u ranijim teškim vremenima.

* Osim komedija, igrali ste i u predstavama sa drugom tematikom.

- Moja prva uloga, u filmu Ljubiše Samardžića "Konji vrani", bila je dramska. Osvajao sam nagrade i za dramu i za komediju. Rado igram sve žanrove.

* Mimo glume i pesme imate još dve ljubavi: pecanje i FK Partizan. Šta bolje grize?

- Želim da verujem da je Partizan više zagrizao. S obzirom na to da su crno-beli zadržali skoro ceo tim iz prošle sezone, što je u našem fudbalu retkost, mislim da možemo ove godine da napravimo dobar posao. To očekujem i od naših košarkaša.

* Da li pripremate nešto novo na glumačkom planu?

- Plan mi je da napravim solo dramu. Ne monodramu, ne solo koncert, već solo dramu. Bila bi to predstava sa pevanjem uživo mojih starih pesama, uz prateći orkestar.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Ne samo proteklu nedelju, već i poslednja dva meseca, obeležilo mi je pecanje po nekim lepim lokacijama i jahanje u konjičkom klubu. Reč je o konjima koji inače služe u filmovima i serijama. Obilazim Srbiju, a uskoro ću obići i Ravanicu i još nekoliko manastira u tom kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije