PROCENJENA NA 50. 000 DOLARA, A ONDA DOŠLO DO OBRTA: Gitara Hendriksa vredi mnogo više

Novosti online

12. 08. 2020. u 11:55

GITARA Džimija Hendriksa prodata je na aukciji za 216.000 dolara, četiri puta više od početne cene.

ПРОЦЕЊЕНА НА 50. 000 ДОЛАРА, А ОНДА ДОШЛО ДО ОБРТА: Гитара Хендрикса вреди много више

Foto: Printskrin

Hendriks je počeo da svira na ovoj japanskoj gitari kad je otpušten iz vojske SAD 1962. godine.

"Nakon što je napustio Fort Kembel, Džimi se nakratko preselio u Klarksvil u Tenesiju, gde je svirao sa Vilsonom Piketom, Slimom Harpom, Semom Kukom, Ajkom i Tinom Tarner, pre nego što se preselio u Harlem u Njujorku početkom 1964. Tamo je ostao dve godine, svirajući u kafeu Wha i klubu Gepard", navodi se u saopštenju aukcijske kuće.

Ilustracija, Foto: EPA

Kad je napustio SAD, instrument je ostavljen u Njujorku u stanu njegovog druga Majka Kvašija, koji je zabeležio podatke o gitari neposredno pred smrt. Gitara je prvenstveno procenjena na 50.000 dolara, da bi se nadmetanje završilo na 216.000.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)