"KEBINA" U DISKO FAZONU, ZA SVE PROSTORE: Dragan Kojić Keba i Baltik bend spojili glasove (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

28. 09. 2023. u 17:10

FOLK ZVEZDA Dragan Kojić Keba ukrstio je glas sa muzičkom grupom iz Niša „Baltik“, u rimejk verziji njegovog velikog hita „Bre gidi džanum“, koja je u disko fazonu.

КЕБИНА У ДИСКО ФАЗОНУ, ЗА СВЕ ПРОСТОРЕ: Драган Којић Кеба и Балтик бенд спојили гласове (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

U jednom studiju nadomak Beograda, Keba i „Baltik bend“ zajedno sa svojim saradnicima snimali su kadrove za spot koji će pratiti novu verziju ove pesme, a ekipa „Večernjih Novosti“ je bila na licu mesta.

Foto: N. Skenderija

Atmosfera i energija koja je vladala na setu, bila je i više nego vesela, te je podsećala je na onu pravu kafansku, budući da su za kafanskim stolovima sa kariranim stolnjacima svi prisutni statisiti, zajedno sa Kebom i Džonijem i Bisom iz „Baltik benda“ uživali, pevali i veselili se uz novu verziju pesme na snimanju, ali i ekipa iza kamera.

Foto: N. Skenderija

U pauzi snimanja spota pevačica „Baltika“ za „Novosti“ podelila je ustiske sa seta i otkrila kako je došlo do saradnje sa Kebom.

- Ideja je nama na prvu ruku bila vrlo zanimljiva, ali u isto vreme u tom startu smo se preispitivali da li je to dobra odluka jer sve to deluje nespojivo. Međutim, kako smo čuli demo koji je odradio Miloš Roganović pesma je sve više i više ostavljala taj pozitivan utisak. Verujemo u ovaj projekat i to je ono najvažnije. Roganović je uložio dosta truda i vrlo je samouvereno delovao po pitanju ovoga i naravno da je to preneo i na nas. Dok smo snimali pesmu vladala je vesela atmosfera u studiju i moram da kažem da je Keba ostavio sjajan utisak na sve. Pre svega je dobar čovek i veliki profesionac koji iza sebe ima toliko koncerata i velikih hitova da je to zadivljujuće. Dobili smo od njega i par saveta što nam itekako znači jer smo u samom startu građenja karijere - rekla je Bisa.

Foto: Privatna arhiva

Takođe, Dragan nije krio zadovoljstvo zbog saradnje sa mlađim kolegama.

- Na moju veliku čast, pozvali su me oni, počev od kompozitora Miloša Roganovića i grupe „Baltik“. Još u studiju dok smo radili audio verziju, prepoznao sam njihov talenat, jer odlično pevaju i sviraju. Kada se spoji mladost i iskustvo, onda je to pun pogodak. Ovo je pesma za sve prostore, za kafanu i karirani sto, za klub – gde ne vidite gde ste od svetala i reflektora, za šator, za svadbu, za livadu pod vedrim nebom – kaže Keba na početku razgovora za „Novosti“.

Foto: N. Skenderija

Kao muzička zvezda koja traje i ima karijeru dugu više od tri decenije, podržavate i dajete vetar u leđa mlađim kolegama. Koliko to vama znači?

- Ne razmišljam u tom pravcu. Kod ovih mladih ljudi sam prepoznao energiju, znanje. Za mene se zna 36 godina, dosta toga sam ostvario i ostvarivaću. Sve što radim, radim od srca i kada dajem savete, oni Ne dajem nešto na značaju, ali mnogo dajem na doprinosu muzici. Zadovoljan sam, zato što na taj način mogu da napravim dobru energiju i relaciju sa duplo mlađima od mene.

U vašu diskografiju uvrstili ste i pesmu „Moj živote“ iz popularne serije „Kamiondžije“. Kako je došlo do toga?

- Jako mi je drago zbog toga, pesma je narodska i mislim da će se svima dopasti u mom izvođenju. Moram da kažem da je glumac Tihomir Stanić pohvalio moju obradu i kaže da je perfektno sa moje strane urađeno, kao što i ja naravno isto tako mislim za njegovu fantastičnu izvedbu. Mi smo jako dobri prijatelji. Dobio sam autorska prava od strane kompozitora pesme, direktora PGP RTS - a, Vladimira Vlade Grajića. Tekst za pesmu je napisao, reditelj Željko Hubač.

Foto: N. Skenderija

Nedavno ste nastupali u revijalnom delu  na muzičkom festivalu na Ilidži, gde ste predstavili publici novu pesmu pod nazivom "Sarajevo". Kako je bilo i da li su se slegli utisci?

- Bilo je fenomenalno. Poklonio sam festivalu i gradu Sarajevu, pesmu koja se zove „Sarajevo“. Ne postoji čovek koje je čuo pesmu, a da mi nije poslao divnu poruku, da „gađa pravo u srce“. Za samo pola sata sam napisao i iskomponovao pesmu, a za anranžman je bio zadužen moj prijatelj Nenad Konstantinov Yesiloveguitar i ja.

Kakvi su planovi za budućnost?

- Posle Nove godine objaviću tri albuma odjednom, koji će biti potpuno različiti i nijedan ni u kom smilu neće ličiti na prethodni. Svaki od njih biće „priča za sebe“.

Foto: N. Skenderija

Pored studijskog rada, aktivni ste i na „terenu“, a jedan od poslednjih koncerata bili su i Aleksandrovcu na „Župskoj berbi“ i u Leskovcu na „Roštiljijadi“?

- Ima i toga. Sada su aktivni trgovi, važno je da uveseljavamo narod.

Kakav je osećaj pevati u gradu posle toliko godina, u kom ste snimili prve hitove?

- Tamo je nastao moj prvi hit „Postao sam drug samoće“. Bilo je divno veče, na pola kocerta je pala kiša, ali niko mrdnuo nije. Pevali i kisnuli smo, a srce je bilo puno ljubavi i zadovoljstva.

Foto: N. Skenderija

Kako je bilo u gradu roštilja?

- Drago mi je da narodna muzika nikada neće izaći iz trenda. Ja inače mnogo volim leskovačku mućkalicu, a kada ima mnogo hrane, ja ne mogu da jedem, ali volim mućkalicu i više od pljeskavice.

Koji je recept za uspeh?

- Želja i mašta su beskraj. Ljubav prema muzici, istrajnost i strpljenje su veliki vitamin za uspeh.

Foto: N. Skenderija

Kompletan intervju sa Kebom i Bisom, kao i atmosferu sa snimanja spota, pogledajte u nastavku, u videu ispod:

BONUS VIDEO:

ŽELjKO SAMARDžIĆ OTVORIO "ROŠTILjIJADU": Svratim uvek u Leskovac, jer zna se gde je najbolja hrana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!