ZVEZDA SERIJE "VESELE SEDAMDESETE" OSUĐEN ZBOG SILOVANJA: Dobio 30 godina zatvora

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 22:10

ZVEZDA serije "That ’70s Show" proglašena je krivom u maju za silovanje dve žene pre više od dve decenije.

ЗВЕЗДА СЕРИЈЕ ВЕСЕЛЕ СЕДАМДЕСЕТЕ ОСУЂЕН ЗБОГ СИЛОВАЊА: Добио 30 година затворa

Foto: Printskrin Jutjub/ABC News

Zvezda serije „That ’70s Show” Deni Masterson osuđen je u četvrtak na 30 godina zatvora zbog silovanja dve žene pre više od dve decenije u svojoj kući na Holivud Hilsu.

Mastersonu (47) izrečena je kazna četiri meseca nakon što je osuđen po dve od tri tačke za silovanje sa kojima se suočio na ponovljenom suđenju u Los Anđelesu.

Nekada popularna zvezda sitkoma, koji se nije izjasnio ni na jednom od njegovih suđenja, više puta je negirao da je seksualno zlostavljao žene.

Masterson je optužen za silovanje tri žene — identifikovane na suđenju kao Džejn Dou br. 1, Džejn Dou br. 2 i Džejn Dou br. 3 — u periodu od 2001. do 2003. godine.

Prvo suđenje Mastersonu završeno je u novembru 2022. godine poništavanjem postupka, a porotnici su težili oslobađanju. Njegovo drugo suđenje se završilo tako što je glumac osuđen za silovanje Džejn Dou broj 1 i Džejn Dou broj 2, ali ne i Džejn Dou broj 3.

Foto: Printskrin Jutjub/ The Late Late Show with James Corden

Sva trojica optuženih su bivši članovi Sajentološke crkve, kojoj Masterson još uvek pripada.

Oba suđenja su usredsredila neželjenu pažnju na kontroverznu crkvu, koju su žene optužile da pokušava da prikrije optužbe.

Na ponovljenom suđenju, sudija Višeg suda u Los Anđelesu Šarlejn Olmedo naglasio je da sajentologija nije optužena. Ali dozvolila je svedocima da svedoče da su crkveni zvaničnici vršili pritisak na njih da ne razgovaraju sa policijom o optužbama za silovanje.

Portparol sajentologije Karin Pou je više puta demantovala te navode i insistirala na tome da doktrina crkve zahteva od članova da se „pridržavaju svih zakona zemlje“.

Angela Iang je izvestila iz Los Anđelesa. Corki Siemaszko je izvestio iz Njujorka.

BONUS VIDEO:

DONEO SAM SO I MEDITERAN: Petar Grašo prvi put u Leskovcu i priznao ko je njegova verna publika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)