"JOŠ UVEK SAM RUS" Depardje se ne odriče državljanstva

Novosti online

04. 02. 2023. u 13:28

FRANCUSKI glumac Žerar Depardje, koji ima rusko državljanstvo, rekao je danas da događaji u Ukrajini nisu promenili njegov odnos prema Rusiji.

ЈОШ УВЕК САМ РУС Депардје се не одриче држављанства

Foto EPA

- Još uvek sam Rus. Volim rusku kulturu. Ako volim zemlju, onda je to uvek zbog njene kulture. Ali radije izbegavam da pričam o ovoj temi, niko ne može da kaže ništa razumno o tome. Niko! - rekao je Depardje u intervjuu za Augsburger algemajne cajtung, odgovarajući na pitanje da li je rat u Ukrajini promenio njegov odnos prema Rusiji.

Na podsećanje novinara da je na Instagramu već osudio "bratoubilački rat", Depardje je rekao da "mrzi kada ljudi mešaju politiku i glumu”.

- Ne želim da kažem više na tu temu, osim - rat je velika glupost - poručio je Depardje u razgovoru za nemački list. Francuski glumac ima rusko državljanstvo od 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)