KANJE VEST MOŽDA NEĆE MOĆI U TAZBINU U AUSTRALIJU: Reperu bi mogao biti odbijen zahtev za ulazak u zemlju zbog njegovih antisemitskih izjava

Novosti online

25. 01. 2023. u 22:34

POJEDINE izjave Kanjea Vesta iz prethodnih meseci, mogle bi da koštaju američkog repera vize za Australiju, gde je planirao da poseti porodicu i prijatelje njegove nove partnerke.

КАЊЕ ВЕСТ МОЖДА НЕЋЕ МОЋИ У ТАЗБИНУ У АУСТРАЛИЈУ: Реперу би могао бити одбијен захтев за улазак у земљу због његових антисемитских изјава

Foto EPA

Nije neobično da Kanje Vest, koji je promenio ime u Je, planira da poseti Australiju kako bi upoznao porodicu svoje nove partnerke, Bjanke Sensori, koja je odrasla u Melburnu.

Međutim, reperu bi mogao biti odbijen zahtev za ulazak u zemlju zbog njegovih antisemitskih izjava, rekao je jedan tamošnji ministar.

Džejson Kler, ministar obrazovanja, osudio je Jeove „užasne“ antisemitske komentare u vezi sa Hitlerom i holokaustom, istakavši da su drugima koji su imali slične izjave odbijene vize.

 - Takvi ljudi koji su u prošlosti podnosili zahteve za vize za Australiju su bili odbijeni. Očekujem da će, ako se prijavi, morati da prođe kroz isti proces i odgovori na ista pitanja kao i oni - objasnio je Kler u intervjuu za Kanal devet.

Poslednjih meseci Je je imao niz antisemitskih i drugih ispada – uključujući hvaljenje Hitlera, tvitovanje slike svastike i negiranje holokausta.

Opozicioni lider Piter Daton, ministar za imigraciju u prethodnoj vladi, kaže da i on zabranio Vestu da uđe u zemlju, ali da je to odluka vlade.

 - Njegovi antisemitski komentari su sramotni, njegovo ponašanje užasno. Ministar ima sposobnost da spreči da neko sa lošim karakterom dođe u našu zemlju - ocenio je Daton.

Piter Verthejm, jedan od izvršnih direktora tela koje okuplja Jevreje u Australiji, sastao se u utorak sa zvaničnicima kako bi se založio za sprečavanje ulaska muzičara u zemlju.

 - Utvrdili smo da ova konkretna osoba ne ispunjava moralne uslove i da bi bilo u nacionalnom interesu da mu ne damo vizu. U pismu smo detaljno izneli svoje razloge - rekao je Verthejm.

(RTS)

BONUS VIDEO:

"UMETNOST IZNAD SVEGA“: Međunarodni filmski festival Kustendorf otvoren na Mokroj gori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024