DA LI SU NAPRAVILI VELIKI PROPUST? Brendon Frejzer ostao bez Zlatnog globusa čiji film je bio najveći favorit

Novosti online

11. 01. 2023. u 12:11

BRENDAN Frejzer nije dobio Zlatni globus u utorak uveče za svoju veoma hvaljenu ulogu u filmu "The Whale" nakon što je prethodno bojkotovao ceremoniju.

ДА ЛИ СУ НАПРАВИЛИ ВЕЛИКИ ПРОПУСТ? Брендон Фрејзер остао без Златног глобуса чији филм је био највећи фаворит

Foto: EPA

Nagradu za najboljeg glumca u drami dobio je Ostil Batler, za otelotvorenje muzičke ikone Elvisa Prislija u filmu "Elvis".

Bila je to Frejzerova prva nominacija za Zlatni globus, a ou konkurenciji pored Batlera našli su se i Hju Džekmen za "Son", Bil Naji za "Living" i Džeremi Poup za "Inspection".

Frejzer (54) je ranije govorio protiv događaja i obećao da neće prisustvovati u znak protesta jer bi ga to učinilo "licemernim".

Holivudska zvezda, koja uživa u povratku na veliko platno zahvaljujući svojoj ulozi u filmu Darena Aronofskog insistirao je da ne bi prisustvovao ceremoniji ako bi bio pozvan.

On se oglasio protiv Globusa u novembru, nakon što je prethodno naveo da ga je 2003. godine na ručku seksualno napao Filip Berk, bivši predsednik Holivudskog udruženja stranih novinara (HFPA), organizacije koja organizuje ovu dodelu.

Protiv Berka nikada nisu podignute optužbe, koje je on negirao, a HFPA, koja organizuje dodelu Zlatnih globusa, nastavila je normalno nakon što je interna istraga rekla da je Berk postupio neprikladno, ali da je to mislio kao "šalu". Frejzer nakon toga nestaje sa scene, i tvrdi da je od tada bio na "crnoj listi" Holivuda.

Frejzer je prvobitnu tvrdnju izneo 2018. GK magazinu, a pre dva meseca se pojavio na naslovnoj strani publikacije sa novim intervjuom nakon uspeha The Whale.

Na pitanje da li će prisustvovati dodeli Zlatnih globusa, Frejzer je insistirao da će biti odsutan.

- Imam više istorije sa Holivudskim udruženjem stranih novinara nego što poštujem Holivudsko udruženje stranih novinara. Neću učestvovati - rekao je on.

- Moja majka nije rodila licemera. Možete me nazvati mnogim stvarima, ali licemer nije jedna od tih stvari - dodao je.

Prihvaćen i od strane kritičara i filmskih fanova, Frejzer je dobio nekoliko ovacija filmske publike za svoju ulogu u drami "The Whale", a bio je doveden do suza na premijernom prikazivnju na Venecijanskom filmskom festivalu, gde su on i njegove kolege dobili šestominutne ovacije.

BONUS VIDEO: NESTVARNO HLADNO - Ozbiljan minus pogodio Jakutsk, Magadan i Čeljabininsk i Ufu u Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)