"BEOGRADSKO PROLEĆE" 22. APRILA U MTS DVORANI

PR

09. 01. 2023. u 11:04

Nastavlja se tradicija održavanja prestižnog Festivala zabavne i pop muzike „BEOGRADSKO PROLEĆE", koji će biti održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, u današnjoj mts Dvorani. Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen, biće održan u organizaciji mts Dvorane.

БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ 22. АПРИЛА У МТС ДВОРАНИ

FOTO: FILIP OLĆAN/ MTS PROMO

Kako se očekuje, „Beogradsko proleće" će i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Zainteresovani mogu da konkurišu putem veb-adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obnovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom ČUVAM LjUBAV, dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom KOMPANjERO i Mirza Selimović sa pesmom PLAKAĆEŠ.

Pre tačno 62 godine - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE", koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i italijanskom festivalu u San Remu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)