POKLON BEOGRADA ABU DABIJU: Simfonijski orkestar svira sa Bočelijem na koncertu 24.novembra, kao gost nastupiće Jelena Tomašević

Novosti online

07. 11. 2022. u 19:12

SIMFONIJSKI orkestar RTS održaće koncert sa čuvenim tenorom Andreom Bočelijem, 24. novembra, u Abu Dabiju, saopštili su iz Muzičke redakcije RTS-a.

ПОКЛОН БЕОГРАДА АБУ ДАБИЈУ: Симфонијски оркестар свира са Бочелијем на концерту 24.новембра, као гост наступиће Јелена Томашевић

Foto: Instagram printscreen/jelenatomasevic_official

Saradnja sa svetski poznati tenorom nastavljena je posle spektakularnog nastupa u Beogradu, u okviru "Belgrade River Fest"-a, prošlog leta, koji je nazvan jednim od najznačajnijih kulturnih događaja kod nas.

Kao gost nastupiće Jelena Tomašević, koju je imala prilike da sluša i publika na beogradskom koncertu.

Na programu koji se priprema za Abi Dabi su poznate numere iz raznovrsnog operskog repertoara, čuvene arije, uvertire i orkestarski odlomci.

Andrea Bočeli jedan je od najtraženijih pevača današnjice.

U svojoj bogatoj karijeri publici se predstavio kroz različite programe od operskih uloga do popularnih muzičkih žanrova, što mu je omogućilo da njegovi poštovaoci pripadaju najširem krugu publike.

Nastupao je na čuvenim festivalima, poput "San Rema" i u eminentnim koncertnim dvoranama širom sveta.

Snimio je petnaest solo albuma, na kojima se nalaze neki od najvećih hitova popularne muzike.

Simfonijski orkestar RTS (osnovan 1937. godine) je moderni ansambl, koji deluje u okviru Muzičke produkcije RTS, i prati svetske tendencije u interpretaciji muzike.

Njegov repertoar obuhvata značajna simfonijska, koncertna i vokalno-instrumentalna dela domaće i inostrane literature, kao i muzika popularnih žanrova.

Aktivno je prisutan na koncertnim podijumima, u medijima i u okviru značajnih društvenih događaja, pozicionirajući se kao prestižni izvođački aparat spreman za najviše umetničke domete.

Na koncertu sa Andreom Bočelijem, u Abu Dabiju, Simfonijski orkestar RTS nastupiće sa dirigentom Karlo Bernini.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri