NOVINARKA JELENA RADULOVIĆ OTKRILA: Šta joj je savetovao Milomir Marić i kakva je saradnja sa njim

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

28. 07. 2022. u 18:00

NOVINARKA televizije Hepi Jelena Radulović već nekoliko meseci vodi "Aktuelnosti", jednu od najgledanijih emisija na našim malim ekranima. Pored ekskluzivnih izveštaja o situaciji u Ukrajini, gledaoci svake večeri imaju priliku da se podsete događaja koji su prethodili specijalnoj operaciji ruske vojske, kao i da čuju izveštaje reportera sa ratnih područja. U emisiji gostuju vrhunski profesionalci iz različitih oblasti, novinari, politički i ekonomski analitičari, istoričari, vojni oficiri, političari...

НОВИНАРКА ЈЕЛЕНА РАДУЛОВИЋ ОТКРИЛА: Шта јој је саветовао Миломир Марић и каква је сарадња са њим

Foto: Privatna arhiva

- Situacija na terenu se menja vrlo brzo, što znači da stalno moram da pratim nove informacije, a u moru dezinformacija i da dobro obratim pažnju na izvore. Moram takođe da pregledam snimke i povežem ih sa najnovijim dešavanjima. Dragocene informacije dobijamo i od ratnih reportera, Igora Damjanovića i Danijela Simića, koji se često uključuju u emisiju - priča za "Novosti" Jelena Radulović, iza koje je karijera duga dve decenije, otkrivajući nam da je u novinarstvo uplovila slučajno. - Na Trećem kanalu organizovan je kasting za sportsku emisiju Timecode, prijavila sam se, prošla i tako je sve počelo. Kao novinar, voditelj ili saradnik, radila sam razne emisije, o automobilizmu, zatim, jutarnji program, hroniku beogradskog sajma, letnje emisije sa primorja, dečju sportsku emisiju...

Mada je diplomirala marketing, naša harizmatična sagovornica koja je već deceniju zaštitno lice "Telemastera", odlično vlada i vojnobezbednosnim temama u "Aktuelnostima".

- Novinarstvo je način života i profesija koja se odlikuje mnogim specifičnostima, a jedna od njih je i da, kroz pripremu emisije, uđete u temu.

Radulovićeva ne krije da je svakodnevno pogađaju potresne životne priče u "Aktuelnostima", posle kojih mora da nastavi razgovor sa gostima.

- Najteže mi je kada stradaju deca. Takve priče i izveštaji su mi uvek potresni. Ali to su izazovi koje nosi program uživo. Jednostavno, moram da stisnem zube i nastavim da vodim emisiju.

Ovaj TV format, koji traje više od dva, a vikendom i četiri sata, zahteva veliku koncentraciju, ali Jeleni u tome pomaže ogromno profesionalno iskustvo.

- Dobro se snalazim u različitim žanrovima i sigurna sam da nema razlike ako ste profesionalac. Zabavne emisije daju određenu mogućnost improvizacije. S druge strane, novinari koji rade informativni program, stiču ogromno iskustvo i kasnije mogu sve da rade. Volela bih da se oprobam i u nekoj putopisnoj emisiji.

Na pitanje da li je s vremenom postala profesionalno deformisana, Radulovićeva s osmehom odgovara da se novinarstvo jednostavno uvuče pod kožu.

- I kada ne radim, čitam vesti i zanima me šta se dešava u zemlji i svetu. Tako da, profesionalno deformisan ili informisan, dođe mi na isto.

Pored svakodnevnih obaveza na poslu, voditeljka se trudi da maksimalno iskoristi vreme provedeno sa sinom Vukanom (3,5 godina) i ćerkom Monom (8).

- Nas dve imamo naš "ženski dan", a suprug i Vukan svoje vreme. Radimo stvari koje devojčice obožavaju, od friziranja lutkica i kupovine, do pravljenja kolača kod moje mame. Kada dođe kod mene na posao, sve joj je super, od šminkernice, montaže, režije, do programa uživo, pa kaže da će i ona biti voditeljka kad poraste. To je drži nekoliko dana, jer je njena prava ljubav, zasad, slikarstvo.

MARIĆ ME JE SAVETOVAO DA BUDEM PRIRODNA

Po čemu ćete pamtiti saradnju sa Milomirom Marićem, glavnim urednikom TV Hepi?

- Radili smo nekoliko puta zajedno jutarnji program i to su oni momenti u karijeri koje ću pamtiti s osmehom na licu. Savete uvek daje na nenametljiv i džentlmenski način, a njegova smernica koja mi je dosta pomogla jeste da budem prirodna pred kamerama. Izuzetno cenim to što imam priliku da upijam znanje od njega - ističe Jelena Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!