IZGUBILA SAM DEVETORO DECE ZBOG POBAČAJA: Šeron Stoun se otvorila o tragičnom gubitku (FOTO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 21:12

ŠERON Stoun je pre nekoliko dana odlučila da otkrije jedan tragičan podatak iz svog života.

ИЗГУБИЛА САМ ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ ЗБОГ ПОБАЧАЈА: Шерон Стоун се отворила о трагичном губитку (ФОТО)

Foto: AP

Saopštila je da je imala devet pobačaja i istakla je da su to i fizički i emocionalno strašno teške stvari, kao i to da se mnogim ženama koje izgube trudnoću nameće „osećanje krivice i neuspeha“.

Stounova je otkrila ove detalje odgovarajući na Instagram post o intervjuu američke plesačice Pete Mergatrojd u kom je za magazin Pipl govorila o gubitku trudnoće.

- Mi kao žene nemamo gde da diskutujemo o dubini takvog gubitka. Izgubila sam devetoro dece zbog pobačaja - napisala je zvezda Niskih strasti.

Šezdesetčetvorogodišnja glumica pati od endometrioze zbog čega nije uspela da ima svoju biološku decu, ali ima tri sina koja je usvojila.

- Fizički i emocionalno to nisu lake situacije, ali smo naterane da taj bol nosimo same i potajno uz osećanje krivice i neuspeha. Umesto da osetimo saosećanje i empatiju koje nam u lečenju toga toliko trebaju - istakla je glumica.

Dodala je i da je odnos preovlađujuće muške kulture prema zdravlju i dobrobiti žena neuk, a često i veoma neprijateljski i ugnjetavački.

Rut Bender Atik, direktorka američkog Udruženja žena koje su izgubile trudnoću, pozdravila je glumičin komentar i rekla da je potrebna velika hrabrost, posebno za žene u javnom životu, da pričaju o nečemu kao što je pobačaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

(rts)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)