NINA SENIČAR AMERIKU ZAMENILA SELOM: Od koautora filma "Toma" - stiže "Popadija", manekenka kao supruga sveštenika

JELENA BANjANIN

09. 06. 2022. u 12:30

ŽIVOPISNO naselje Meljak i još neka, "načičkana" na obodu prestonice, već 20 dana, "glume" izmišljeno selo Donji Vrcanj.

НИНА СЕНИЧАР АМЕРИКУ ЗАМЕНИЛА СЕЛОМ: Од коаутора филма Тома - стиже Попадија, манекенка као супруга свештеника

Nina Seničar i Dejan Bućin, Foto Igor Loos

U to malo mesto, blizu Kruševca, dolazi mlada, moderna žena Desa, sa mužem, parohom Milanom, što kod meštana izaziva oprečne reakcije.

Bračni i umetnički par, Zoran Lisinac i Jelena Volf Lisinac, tako je osmislio novu seriju "Popadija". Ova komedija, kako objašnjava producent Marko Lekić, pre svega, šalje poruku ljubavi. Snimanje 15 epizoda, u režiji Slobodanke Radun, trajaće do sredine jula, na različitim lokacijama u okolini Beograda, a serija već na jesen stiže na Prvu.

- Moja supruga je prilikom prve posete mom selu Gornjem Stupnju u Župi, došla na ideju o popadiji koja stiže iz drugačijeg sveta i treba da se uklopi u novi ambijent. Sve je počelo kao šala, ali shvatili smo da priča može da se razvije. Potpisali smo ugovor sa Prvom 31. decembra i za 90 dana uspeli, uz tim pisaca, da napišemo sve epizode - kaže Zoran Lisinac (koreditelj i koscenarista hit filma "Toma").

Scenario potpisuju Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Marija Cvetković, Dunja Petrović, kao i duo "Kruševac geto" (Nikola Trišić i Nikola Milenković) koji će i dočarati likove iz serije.

- Glavni junaci su se upoznali u Beogradu na devojačkoj večeri Desine drugarice, jer su Desu deportovali iz Amerike.Milan je tada pri kraju studija teologije na Bogosloviji.

Dejan Bućin i Nikola Trišić, Foto Igor Loos

Oni se ubrzo venčaju i dobijaju prvu eparhiju, koja je na selu. Ova serija počiva na ideji mosta između modernog i tradicionalnog, urbanog i ruralnog - objašnjava Lisinac.

Glavna uloga popadije Dese, na audiciji, pripala je Nini Seničar, koja već godinama živi i radi u Americi. Desi se ne dopada ideja da Njujork i Los Anđeles, gde je bila model, zameni selom.

- Ne znam koliko je serija povezana sa mojim životom, osim što je Desa živela u inostranstvu. Čim sam pročitala prvih nekoliko scena, bila sam oduševljena. Vrlo sam srećna što sam se vratila na domaći teren. Desa je kompleksan lik koji će se ljudima svideti u nekom momentu, a sigurno će malo biti i iznenađeni - naglašava Nina Seničar.

Zoran Lisinac, Foto A. Krstović

Mladog popa Milana igra Dejan Bućin, kog je domaća publika već videla u svešteničkoj odori u "Nečistoj krvi".

- Interesantno je da mi je ovo drugo svešteno lice zaredom. Ovo je humoristička serija, a samim tim je uloga izazovna. Našao sam momente sa kojima sam mogao lako da se poistovetim, a ostalo ćete videti kada "Popadija" krene da popuje - uz osmeh kaže Dejan Bućin.

Pop i popadija zainteresovaće seljake, posebno suprugu bivšeg sveštenika, koji je zbog bolesti penzionisan. Bivšu popadiju Živanu igra Gorica Popović, dok ostale stanovnike glume Zinaida Dedakin, Aleksandar Dimitrijević, Radomir Nikolić, Suzana Lukić i drugi.

Foto A. Krstović

GORDAN I VOJIN KAO VLADIKE

SERIJA "Popadija" je, po rečima rediteljke Slobodanke Radun (na slici), čista komedija, u kojoj se susreću različiti svetovi i talenti.

- Kombinujemo poznate glumce sa onima koji tek počinju i pravimo zabavan mozaik. Vladiku igra Gordan Kičić, popa Gavrila Denis Murić, drugog vladiku Vojin Ćetković, a Danica Maksimović igra Nensi, majku glavne junakinje Dese.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!