SRBIJA PRATI KONSTRAKTU NA EVROVIZIJU: Ambasador Italije joj uručio zastavu, a umetnica mu dala poseban poklon (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

28. 04. 2022. u 13:21

PREDSTAVNICU Srbije na pesmi "Evrovizije" Anu Đurić Konstraktu medijske ekipe ispraćaju na put u Torino, gde će se održati ovogodišnje takmičenje.

СРБИЈА ПРАТИ КОНСТРАКТУ НА ЕВРОВИЗИЈУ: Амбасадор Италије јој уручио заставу, а уметница му дала посебан поклон (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Anđela

Tim povodom u Galeriji RTS-a upriličena je prigoda i svečani ispraćaj za srpsku predstavnicu.

Program vodi Dragana Kosjerina, koja je na samom početku podsetila prisutne da se ove godine navršava 15 godina od pobede Marije Šerifović i pesme "Molitva" u Helsinkiju. I posle toliko godina, svi se sećamo trenutka kada je Evrovizija dovedena u Srbiju.

Foto: M.Anđela

Ovogodišnja "Pesma Evrovizije" održaće se pod sloganom "Zvuk lepote".

Ambasador Italije u Srbiji Karl Lo Kašo obratio se prisutnima:

- Pozdrav svima i hvala vam jer ste me pozvali. Veoma sam srećan jer mogu da pozdravim vašu predstavnicu. Manifestacija se vraća u našu zemlju nakon 33 godine odsustva. Tih dana će se u Torinu održati brojni događaji od međunarodnog značaja. Kao što smo videli, Italija ima dugu istoriju na Evroviziji, od 1956, a pobedila je tri puta. Što se tiče Maneskina, podsećam da su Uraganke vaše prve čestitale, što je znak prijateljstva naših naroda. Evrovizija je izvanredan muzički festival, slogan koji je izabran je "Zvuk lepote", što su sinonimi Italije u svetu. Počastvovani smo jer imamo priliku da ugostimo ovaj festival ponovo. Konstrakti želim najlepše želje i uspeh na Evroviziji. Ja kao strastveni pratilac muzike moram kažem da je ova pesma korak ispred vremena u svakom smislu - rekao je on.

Ana Đurić Konstrakta se pred brojnim medijskim ekipama pojavila u Galeriji RTS-a, a za put je odabrala prepoznatljiv beli mantil i medicinsku uniformu, što je bio i njen kostim na nacionalnom takmičenju za predstavnika na Evroviziji.

Konstrakta je ambasadoru Italije u Srbiji simbolično uručila ceger s peškirom, koji je i njen rekvizit na sceni prilikom izvođenja pesme "In corpore sano".

- Fokusirali smo se na to da radimo i da to držimo u domenu zabave. Trudićemo se da nas predstavimo u najboljem svetlu u Torinu - odgovorila je Konstrakta na pitanje šta je njoj i njenom timu bio fokus tokom priprema za Evroviziju.

Konstrakta je izvela numeru "In corpore sano", kojom će predstaviti Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu.

Foto: M. Anđela

Nakon izvođenja pesme, Konstrakta je prisutnima podelila peškire i ruže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)