DOBRODOŠLICA ZA OBA PREDSTAVNIKA: "Evrosong" očekuje i Rusiju i Ukrajinu u Torinu

V. N.

25. 02. 2022. u 07:13

ORGANIZATORI "Evrosonga", najvećeg muzičkog takmičenja na planeti, saopštili su juče da očekuju da i Rusija i Ukrajina nastupaju na ovogodišnjem nadmetanju u Torinu, u maju. Oni su još jednom podvukli da je "Evrosong" nepolitički kulturni događaj.

ДОБРОДОШЛИЦА ЗА ОБА ПРЕДСТАВНИКА: Евросонг очекује и Русију и Украјину у Торину

Foto Instagram/kalush.official

- "Pesma Evrovizije" je nepolitički kulturni događaj koji ujedinjuje nacije i slavi različitost kroz muziku - navodi se u saopštenju Evropske radiodifuzne unije (EBU). - Članovi javnih emitera EBU u Rusiji i Ukrajini obavezali su se da će učestvovati na 66. "Evrosongu" u Torinu i trenutno planiramo da poželimo dobrodošlicu umetnicima iz obe zemlje da nastupe u maju.

Inače, Alina Paš, koja je sa pesmom Shadows of Forgotten Ancestors pobedila na festivalu "Vidbir", postavši tako predstavnik Ukrajine na ovogodišnjem "Evrosongu", povukla se sa takmičenja zbog istrage o njenom putovanju na Krim. Umesto Aline, u Torino će ići rep grupa "Kaluš orkestra" (na slici), koja će se takmičiti sa svojom kompozicijom "Stefanija". Rusija još nije izabrala svog predstavnika na "Evrosongu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU