DVOSTRUKO SLAVLJE: Beti Đorđević koncertom obeležava 76. rođendan i pola veka karijere

V. N.

19. 02. 2022. u 12:19

DžEZ i pop diva Blagica Beti Đorđević proslaviće večeras na koncertu u beogradskoj "Kombank dvorani" (20 časova) svoj 76. rođendan i 50 godina uspešne karijere.

ДВОСТРУКО СЛАВЉЕ: Бети Ђорђевић концертом обележава 76. рођендан и пола века каријере

Foto Aleksandra Ignjatović

Pod sloganom "Neka srce kuca jače" (što je naziv jednog od njenih najvećih hitova iz 1975), Beti će Beograđanima pokloniti specijalnu set listu, mešavinu džeza, soula, bluza i popa, koja se retko viđa i čuje na današnjim koncertima.

Pevačica poznata po sjajnom rasponu glasa i sofisticiranosti izvođenja, čime je svojevremeno zadivila i čuvenu Elu Ficdžerald, priznaje da ima tremu pred večerašnji koncert.

- Nije lako pripremiti šou koji obuhvata pola veka karijere - iskrena je Beti.

Foto promo

- Preda mnom je veliki izazov i ogromna odgovornost. Želim da publika uživa u svakom tonu i da ovo bude jedan od onih koncerata koji se pamte. Pored svojih najvećih hitova, izvešću i numere koje sam uradila za druge autore. Posebno zadovoljstvo mi je što će mi se na bini pridružiti glumica Tanja Bošković, saksofonista Jovan Maljoković i umetnički ansambl "Stanislav Binički".

Foto Nebojša Babić

Betina lična karta je šlager "Počnimo ljubav ispočetka" Aleksandra Koraća, sa kojom se 1976. takmičila u Domu sindikata na festivalu "Beogradsko proleće", jugoslovenskom pandanu italijanskog "Sanrema". Iako nije pobedila, bila je moralni pobednik "Proleća", a pesma je brzo postala veoma slušana. Danas važi za evergrin.

- Pesma mi se odmah dopala - kazala je Beti.

- Radili su je veliki majstori, Aleksandar Korać i aranžer Zvonimir Skerl. To nije moglo a da ne bude dobro.

Foto P. Milošević

Umetnica je na "Beogradskom proleću" učestvovala četiri puta - 1974, 1976, 1977. i 1979. godine, a njen večerašnji koncert biće uvod u obnovljeni festival "Beogradsko proleće", koji je planiran za 29. april u "Kombank dvorani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja