SMETAJU IM GEJ SCENE: Spilbergov film zabranjen u nekim zemljama

Novosti online

07. 12. 2021. u 21:59

PRIKAZIVANjE adaptacije klasičnog filmskog mjuzikla u režiji StIvena Spilberga "Priča sa zapadne strane" navodno je zabranjeno u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Bahreinu, Omanu, Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a to je navodno zbog transrodnog lika koji se u njemu pojavljuje.

СМЕТАЈУ ИМ ГЕЈ СЦЕНЕ: Спилбергов филм забрањен у неким земљама

Centar za kulturu Požarevac

Informacija nepotvrđena, a visokobudžetni mjuzikl, kome predviđaju nekoliko Oskara, navodno je zabranjen zbog transrodnog lika koga glumi Iris Menas, glumica poznata po ulozi u rok mjuziklu Jagged Little Pill.

Film nije dobio potvrdu za prikazivanje u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a Dizni je odbio i da izbaci delove filma čije su uklanjanje zatražili cenzori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Bahreina i Omana.

S obzirom na to da je homoseksualnost službeno ilegalna u ovim državama, a u ostalim je nemoralna, filmovi koji sadrže bilo kakve aluzije na LGBT zajednicu često padaju pod kritiku cenzora.

Vest je objavljena nedugo nakon što je Marvelov hit "Eternals" prošli mesec nakratko izbačen sa bioskopskih repertoara u širem zalivskom regionu zbog prvog gej super junaka, Fastosa, zbog scene u kojoj se na filmskom ekranu poljubio sa svojim suprugom Benom.

Studio je ipak pristao na izmene, izbacivši sve scene intimnosti među istospolnim likovima, pa se film ipak objavljuje u nekim od ovih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)