ČEZNEM ZA VREMENOM KADA SMO SE GRLILI: Pevač i autor Sergej Ćetković pred beogradski koncert 18. novembra u "Kombank dvorani"

M. Ćunković

15. 11. 2021. u 09:00

CENjENI pop pevač i autor Sergej Ćetković s nestrpljenjem očekuje četvrtak 18. novembar (20.00), kada će, posle tri godine, konačno ponovo zapevati pred beogradskom publikom.

ЧЕЗНЕМ ЗА ВРЕМЕНОМ КАДA СМО СЕ ГРЛИЛИ: Певач и аутор Сергеј Ћетковић пред београдски концерт 18. новембра у Комбанк дворани

Foto V. Danilov

Podariće joj, uz mnoštvo starih hitova, i ovogodišnji, "Kofer", kojim najavljuje istoimeni album.

- U ovom trenutku, kada su koncerti toliko retki, čini mi se da se više nego ikada ranije radujem svakom susretu sa publikom - iskren je Ćetković. - To su trenuci kada svi zaboravimo na realnost koja nas okružuje, i osećamo se kao u vremenu pre pandemije.

Drago mi je što imam tu privilegiju. Obećavam sjajan koncert, prepun emocija, sjajne muzike, dragih pesama i onoga što najviše volim, a to je povezanost sa publikom u svakom trenutku, što svaki koncert čini posebnim i jedinstvenim. Nažalost, nećemo moći da se zagrlimo, ali ću se potruditi da svi koji te večeri budu u "Kombank dvorani" iz nje izađu nasmejani, srećni i puni pozitivne energije. Jedva čekam susret sa publikom, i mislim da je pred nama jedna nezaboravna noć, prepuna sjajnog raspoloženja.

Iza Ćetkovića su koncerti u "Štark areni", Sava centru, ali mu sada nimalo ne smeta što će nastupati u manjem prostoru.

- Čak se i radujem. Posle svih tih velikih kocerata i hala, arena u Varaždinu, Zagrebu, Splitu u poslednje vreme, moja muzika i ja se najbolje osećamo u ovakvim prostorima.

"Kombank dvorana", nekadašnji Dom sindikata, kultno je mesto gde su se potvrdili mnogi izvođači. Nisam do sada imao priliku da tamo držim koncert. U renoviranom zdanju, sa mnogo boljim tehničkim uslovima, mislim da će to biti pun pogodak.

I Sergeju se, poput mnogih kolega, čini da sada publika na koncertima reaguje još emotivnije nego pre korone.

- Nekako smo svi, i sa ove i sa one strane, željni druženja, rukovanja. Žao mi je što ne mogu da se slikam sa ljudima i da im posvetim toliko vremena kao što je to bilo ranije, jer moramo da budemo odgovorni i prema sebi i prema drugima. Nadam se da ćemo brzo da se vratimo u normalu, i da ćemo se opet grliti i ljubiti.

Rad na albumu je u završnoj fazi.

- Čekamo pravi trenutak da to iznesemo pred ljude. "Kofer" se i dalje pakuje.

Ima još nekih planova...

- U narednom periodu nameravam da neke svoje pesme, koje sam radio za druge autore, recikliram u drugom aranžmanu, možda akustično.

Poprilično iznenađenje je Ćetković priredio publici 2018, snimivši, u kafanskom maniru, pesmu i spot "Da bol prođe", u sklopu promocije romana Vesne Dedić, "Ne gledaj preko ramena".

- Imali smo sedam-osam narodnih kompozicija, ali ne novijeg melosa, već onog koji je bio aktuelan za vreme bivše Jugoslavije. Toma, Tozovac, to su za mene velikani. Napravili su pesme koje i dan-danas slušaš i punog srca pevaš u kafani. Aco Pejović i Saša Matić su, takođe, u sklopu tog projekta otpevali po jednu numeru. Imam tu nekih ideja, ali potrebno je vreme.

Nije Sergej još uvek pogledao film "Toma".

- Moram dobro da se pripremim, jer su mi svi rekli da je jako emotivan. S obzirom na to da sam i ja veliki emotivac, ne želim da budem kao većina od tih 800.000, ili koliko je već do sada bilo gledalaca, koji su potrošili celo pakovanje maramica. Generalno, Dragan Bjelogrlić je postavio nove standarde. Pokrenuo je novu eru kinematografije na ovim prostorima, i što se tiče slike, i zvučno. Nadam se da će biti prilike da i ja u bliskoj budućnosti, svoju pasiju iz mlađih dana u vezi sa režijom, stavim na papir pre svega, i da krenem u realizaciju igranog filma.

Stasiti romantik je, zapravo, kako kaže, dete rokenrola.

- EKV, "Haustor" i mnoge druge grupe obeležile su moje tinejdžerske dane. Trudim se da i na koncertima dam malo čvršći zvuk, bez obzira na toliko balada koje sam ostavio iza sebe, i na kojima non-stop radim, jer je to moj teren. Tu se najbolje osećam.

"REMEK JELO" SA KRISTINOM

PRIČAJUĆI o periodu pandemije, Sergej ističe da nije tip koji voli da sedi skrštenih ruku.

- Non-stop se trudim da nešto radim, i mislim da me je to, kao i većinu ljudi otkad je počelo ovo sa koronom, možda i spaslo da mentalno ostanemo pribrani i zdravi - govori za naš list Ćetković. - Pokrenuo sam lep projekat sa suprugom Kristinom, jutjub-kanal "Remek jelo". To je krenulo tako što ona već od 10 ujutru, snimajući, pokušava da objasni svojoj sestri ili nekoj prijateljici kako se peče domaći hleb, jer je to danas zapostavljeno, a potrebno. Onda, kako se spremaju princes krofne i još neka druga jela. Došao sam na ideju i rekao joj - od sad više nema telefona i amaterskog pristupa, sve radimo mnogo ozbiljnije. Mislim da je to vrlo korisno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju