"DUBIOZA" NA FORUMU DEMOKRATIJE: Bosanska grupa u Savetu Evrope u Strazburu

V. N.

13. 11. 2021. u 12:14

NAJTRAŽENIJI bend u regionu, bosanskohercegovačka atrakcija "Dubioza kolektiv", nastupila je pre tri dana na devetom Svetskom forumu demokratije u Savetu Evrope u Strazburu.

ДУБИОЗА НА ФОРУМУ ДЕМОКРАТИЈЕ: Босанска група у Савету Европе у Стразбуру

Foto Fejbuk/Dubioza kolektiv

Osim što su zasvirali i zapevali, naterali su tako učesnike foruma da oduševljeno aplaudiraju, igraju i pevaju sa njima. Frontmen "Dubioza kolektiva" Brano Jakubović je tom prilikom poslao jasnu poruku prisutnima.

- Ono što želim da istaknem jeste da je u poslednjih nekoliko godina 20 odsto ljudi napustilo BiH - upozorio je Jakubović.

- Moramo da uradimo nešto u vezi toga. Vi nam možete pomoći, Forum za demokratiju može pomoći. Možete nam pomoći da dobijemo radne dozvole, pa da nas sedmorica možemo otići iz zemlje i ostati ovde. Možda, na primer, u Strazburu. Možemo vam svirati između zasedanja, da se i vi možete opustiti kao danas. Fakat imamo dobrih pesama uz koje se možete opustiti, pa da možete bolje raditi u zajedničkom interesu.

Ako je tu neki premijer, ili neko drugi ko nam može pomoći, mi bismo ostavili kontakte kasnije.

Članovi "Dubioza kolektiva" su, potom, odsvirali nekoliko svojih hitova (USA, Bella Ciao, No Escape (from Balkan) i Take me to America). Snimak njihovog nastupa na forumu u Strazburu, pregledan je više od milion puta. Grupa je, inače, tog dana imala koncert u Strazburu, a do kraja godine očekuje ih osam nastupa u Holandiji, kao i koncert u švajcarskom Cugu 26. novembra, koji je rasprodat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)