"IDE NA BOLJE, BIĆE SVE OK! LJUBI TE BRAT": Ovu poruku je Marinko Rokvić par dana pred smrt poslao kolegi

Novosti online

06. 11. 2021. u 21:51

PEVAČ Radiša Urošević govorio je o svom kolegi Marinku Rokviću, koji je jutros preminuo nakon borbe sa opakom bolešću.

ИДЕ НА БОЉЕ, БИЋЕ СВЕ ОК! ЉУБИ ТЕ БРАТ: Ову поруку је Маринко Роквић пар дана пред смрт послао колеги

Foto: A. Stanković

- Od kada se saznalo pre oko dva meseca da ima rak pankreasa čuli smo se skoro svakodnevno. U poslednje vreme razmenjivali smo poruke. Pre dana pitao sam ga kako je? Odgovorio mi je „Ide na bolje, biće sve ok“. Dobro se držao - ovako skrhan bolom priča Radiša Urošević, legenda srpske muzike i veliki prijatelj Marinka Rokvića, koji je danas preminuo u 68. godini.

Prema njegovim rečima, srpska muzika je mnogo izgubila odlaskom vanserijskog pevača i legende.

- Ne znam više šta je ovo. Izgubili smo mnogo velikih ljudi, pevača, muzičara u ovoj godini. Biće crnim slovima upisana u istoriju srpske narodne muzike - priča Urošević.

On se priseća kako su se on i Rokvić upoznali i postali veliki prijatelji.

- Pre tačno 40 godina snimao sam već u „Studiju 5“ RTS. Njega je doveo Dobrivoje Ivanković Doca, veliki kompozitor i tekstopisac. Doca je napisao i komponovao pesme „Snegovi beli opet veju“ i „Možda smo se sreli, al’ poznali nismo“ i mnoge druge koje je Marinko maestralno otpevao - priča Urošević.

Od tada datira njihovo prijateljstvo. Išli su na svetkovine kod zajedničkih prijatelja i na bezbroj turneja. Imali su i svoju mali ritual posle koncerta kada bi otišli sa prijateljima u kafanu.

- Marinko je svirao harmoniku i redovno bi zapevali i svirali posle koncerta. Ali i smišljali šaljive tekstove na račun kolega i tako su nastajale pesme koje su interno uvesaljavale i nasmejale naš esnaf - priča Urošević.

Nastupali su i na mnogo festivala zajedno. Ali posebna uspomena ostaće sa snimanja emisije “60 najlepših pesama“ na RTS .

- Tada je on pevao jednu strofu „Stani stani Ibar vodo“, a jednu ja. Pratio nas je Veliki orkestar RTS pod vođstvom Nebojše Pavkovića koji je maestralno odsvirao na harmonici. Bio je to moj i Marinikov poslednji zajednički nastup – priča pevač, koji je podelio dopisivanja sa Marinkom od pre nekoliko dana.

- Kako si? Čujem da te napao neki virus, daće Bog, biće sve to dobro. Veliki pozdrav i da što pre ozdraviš! Pozdravi familiju - pisao je Radiša, a Rokvić je odgovorio:

- Jeste, već dva meseca me zaj***va, ali ide na bolje, biće sve ok. Ljubi te brat, hvala ti, pozdravi porodicu - odgovorio je Rokvić tad.

(UCentar)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)