PLAMEN GORI POLA VEKA: Beogradski džez festival traje do 31. oktobra

V. N.

27. 10. 2021. u 10:48

TRADICIONALNI Beogradski džez festival, čiji je početak bio zakazan za sinoć, ove godine se, do 31. oktobra, održava po 37. put, i to pod sloganom "Džez plamen".

ПЛАМЕН ГОРИ ПОЛА ВЕКА: Београдски џез фестивал траје до 31. октобра

Foto EPA

Istovremeno, obeležava se pola veka od nastanka manifestacije, 1971. Upravo zbog jubileja, festival traje šest dana, uz jedan bonus koncert, pa su organizatori najavili "nedelju dana najboljeg savremenog džeza iz celog sveta u Srbiji".

sastava, sa više od 100 muzičara iz 18 zemalja, sa tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih autora sa srpske džez scene. Publici će se predstaviti, između ostalih, "Markus Štokhauzen grup", najbolji poljski džezeri, skandinavski "Rimden" (na slici), "Petros Klampanis trio", "Arild Andersen grup", "Aziza Mustafa Zadeh trio"...

Detaljan raspored publika može da nađe na sajtu bjf.rs. Ograničen broj vaučera za komplete ulaznica, koji obuhvataju 13 koncerata u glavnom programu, kao i pojedinačne ulaznice, mogu da se nabave na "Tiket vižn" blagajni u Domu omladine, kao i putem interneta.

Uprkos poznatim okolnostima, festival nije ni prošle godine izgubio korak. Održan je uživo kao jedan od retkih džez festivala u Evropi koji se odvažio to da učini.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)