ZBOG ”SEVERININOG SLUČAJA” NEVEROVATAN PRESEDAN: Sud u Hrvatskoj zabranio pisanje lokalnom portalu

- ZABRANjUJEMO pisanje portalu H-alter o Poliklinici za zaštitu dece u Zagrebu - glasi presuda Opštinskog građanskog suda koja je izazvala buru reakcija u Hrvatskoj.

ЗБОГ ”СЕВЕРИНИНОГ СЛУЧАЈА” НЕВЕРОВАТАН ПРЕСЕДАН: Суд у Хрватској забранио писање локалном порталу

Foto: Instagram/severina

Ne pamti se od Tuđmanovih vremena da je medijima zabranjeno o nečemu da pišu, a povod za ovakvu sudsku presudu najverovatnije je ”Severinin slučaj”.

Naime, portal H-alter objavo je dugački intervju sa pevačicom u kojoj je iznela niz optužbi oko dodeljivanja skrbništva njenog sina bivšem partneru Milanu Popoviću. Severina je optužila mnoge pojedince i ustanove da su manipulisali kod donošenja odluke o starateljstvu, a na listi se našla i Poliklinika za zaštitu dece i njena direktorka Gordana Buljan Flander.

U međuvremenu je Poliklinika demantovala da je imala ikakve veze sa ovim slučajem, a stigla je sudska odluka da je zabranjeno objavljivanje proggramskog sadržaja na tom portalu u kojima se iznose informacije koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i dostignuća direktorke Buljan Flander i Poliklinike.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da se tako nešto nikada nije dogodilo i odmah smenio Upravno veće Poliklinike, a reagovala je i ministarka kulture Nina obuljen Koržinek komentarom da je neverovatno da se nekome zabranjuje pisanje.

Autorka intervjua sa Severinom, novinarka Jelena Jindra, tvrdi da se sudskim merama oduzimaju deca i nenasilnim roditeljima, što je ustanovila nakon što je kontaktirala mnoge roditelje.

- Zahvaljujem Severini jer ovakva reakcija medija danas ne bi postojala da nije bilo tog intervjua koji je nakon dva dana imao više od 100.000 pregleda i mislim da je Severina Vučković napravila veoma mnogo za druge roditelje žrtve ovog sistema za zaštitu dece, tvrdi novinarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)