KAD PROSPE RAKIJU, ZNAČI - BIĆE PARA: Marina Tucaković je bila neodvojivi deo grupe "Zana"

M. Ćunković

22. 09. 2021. u 22:51

MNOGO karijera je učinila velikim, pa i stvorila svojim tekstovima Marina, ali se grupa "Zana", neminovno, pominje među prvima, a često i prva, kad se nabrajaju značajna imena sa kojima je Tucakovićeva sarađivala.

КАД ПРОСПЕ РАКИЈУ, ЗНАЧИ  - БИЋЕ ПАРА: Марина Туцаковић је била неодвојиви део групе Зана

Foto ATA Images

"Zani" je ona čak bila i kuma, a nabrajati koje je sve hitove napisala za čuvenu pop grupu Sizifov je posao. Evo samo nekih, najvećih: "Dodirni mi kolena", "Majstor za poljupce", "Jabuke i vino", "Mladiću moj", "Vojna pošta", "Vejte snegovi", "Rukuju se, rukuju"...

Vođa grupe Zoran Živanović Žika i njegova supruga, pevačica Jelena, nadali su se da će Marina biti specijalna gošća na njihovom subotnjem koncertu u beogradskoj "Kombank dvorani", kada će grupa obeležiti 40 godina postojanja.

- Ceo koncert će biti posvećen njoj, svaki stih - očekivano će Žika, za "Novosti".

- Drugačije ne može da bude. Bićemo ekstremno živi, veseli, kao što je i ona vesela bila. Volela je život. Moj stav je da duša nikad ne odlazi, ne umire.

Žika navodi da je Marina napisala minimum 80 odsto tekstova "Zane".

- Preuzela je Jelena 20 odsto, drugih tekstopisaca grupa nikad nije imala.

SARADNJA Žika, Jelena i Marina, Foto Arhiva "Novosti"

Marina je tretirana kao deo benda.

- Ona će to i ostati. Posle odlaska, postala je počasni član. Čekale su je tri karte u prvom redu. Kad sam poslednji put bio kod nje, pitao sam je da li da joj ih ostavim. Kaže - "Hvala bogu, jesi lud. Ostavi".

Mesta u dvorani će, ipak, ostati prazna.

- Ostaće mnogo praznine posle njenog odlaska. Mi koji se bavimo ovom umetnošću nismo svesni koliko će ona nedostajati. Meni je dala život, a njoj je bend vratio kroz to što je izvodio njene stihove i pakovao ih u svoju produkciju i aranžmane. To je bio spoj koji se retko sreće. Zapravo, mislim da ga i nema. Tu je utkano prijateljstvo, posao, ludorije... Mi smo proživeli nečijih 1.000 života.

Od svih anegdota sa Marinom, Žika izdvaja nešto sa početka karijere "Zane".

- Radili smo kod mene u stanu na Vračaru. Kad joj se prospe čašica rakije, ona namaže po kosi i kaže "Biće para". Onda je počela da to diže na nivo da namerno prospe, da ne vidimo Radovan i ja, pa kaže "U, vidi, ja malo prosula, biće love". Ona je jedan prorok (smeh). Nisam mogao noću da spavam od mirisa. Posle mi kaže "A šta fali da malo prospem namerno?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)