ČAROLIJA NA ZVEZDANI NAČIN: Predstavljeno izdanje sa 19 pesama za najmlađe - povodom 15 godina rada dečjeg hora

M. Ć.

10. 09. 2021. u 15:56

U NIZU muzičkih izdanja posvećenih deci poslednjih godina, juče je, u Klubu RTS u Beogradu, predstavljeno jedno sa poprilično originalnom koncepcijom.

ЧАРОЛИЈА НА ЗВЕЗДАНИ НАЧИН: Представљено издање са 19 песама за најмлађе - поводом 15 година рада дечјег хора

SLAVLjENICI Leontina i hor "Čarolija", Foto V. Danilov

Na albumu "Zvezde pevaju Čaroliju" (PGP RTS i "Hajp produkcija"), povodom 15 godina postojanja ovog dečjeg hora, 19 numera, već poznatih u izvođenju "Čarolije", sada pevaju osnivač hora Leontina Vukomanović, Ana Stanić, Zoran Kiki Lesendrić, Sergej Ćetković i Tijana Dapčević, koji su prisustvovali promociji, kao i Jelena Tomašević, Goca Tržan, Ivana Peters i Sale Tropiko. Uz njih, priliku da se iskaže kao solista dobila je Darija Vračević (13), koja se javnosti svojevremeno prvo predstavila u "Pinkovim zvezdicama", a zatim i na "Dečjem evrosongu".

Sergej Ćetković, Foto V. Danilov

Kiki Lesendrić, Foto V. Danilov

- Na lageru smo imali 150 pesama - istakla je Leontina. - Drago mi je što su neke od ovde prisutnih zvezda pre 15 godina bile autori za "Čaroliju".

Tijana Dapčević i Vlada Graić, Foto V. Danilov

Ona je podsetila da je, početkom devedesetih godina, karijeru paralelno počela u pop muzici i kao autor za decu, i dodala da je to, kasnije, s obzirom na njenu izgrađenu pop karijeru, omogućilo veću prisutnost "Čarolije" u medijima. Direktor PGP RTS Vladimir Graić je kratko napomenuo da je "Zvezde pevaju Čaroliju" divno izdanje, koje nas podseća na detinjstvo.

Kiki Lesendrić je naglasio da se Leontininom pozivu uvek odazove.

- Dečja muzika kod nas ima dobru tradiciju - podsetio je vođa "Pilota".

- Dugo sarađujem sa Leontinom. Pesma koju smo odabrali govori o tome da ne treba biti lopov. Mnogo sladak tekst, uz dobar rokenrol. Imali smo mogućnost da radimo muziku koju volimo, a da se to dopadne deci.

Ana Stanić, Foto V. Danilov

Ana Stanić je otpevala numere "Moja prva simpatija" i "Maleni cvet".

- "Simpatija" govori o devojčici koja svaki dan čeka da vidi tog specijalnog dečaka - opisuje Stanićeva.

- "Maleni cvet" sam svojevremeno pevala svojoj tadašnjoj bebi, sada velikom dečaku, pa sam za tu pesmu posebno vezana.

Marina Kotevski, glavna i odgovorna urednica "Hajp produkcije", najavila je da će "Čarolija" napraviti karavan kroz Srbiju, gde se deca neće samo takmičiti, već će akcenat biti na njihovom druženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024