U GUČU UZ TEST ILI POTVRDE: Definitivno doneta odluka o saboru Trubača

V. I.

30. 07. 2021. u 06:30

SABOR trubača u Guči i zvanično je u četvrtak dobio zeleno svetlo da može biti održan, ali uz posebne mere bezbednosti koje se tiču virusa korona.

У ГУЧУ УЗ ТЕСТ ИЛИ ПОТВРДЕ: Дефинитивно донета одлука о сабору Трубача

Foto D. Karadarević

Ovo je saopštio predsednik Opštine Lučani i Saborskog odbora Milivoje Dolović, napominjući da će dragačevska prestonica ugostiti saboraše na 60. jubilarnoj trubačkoj fešti od 13. do 15. avgusta.

Za ulazak u Guču biće potrebna potvrda o vakcinaciji ili potvrda o preležanom kovidu.

Za one goste koji nemaju navedene potvrde, vršiće se testiranje antigenskim testom na licu mesta. Organizator Sabora u saradnji sa DZ Lučani i Ministarstvom zdravlja RS obezbediće dovoljne količine brzih antigenskih tesotva, a testiranje će sprovoditi radnici DZ Lučani, uz pomoć kolega iz Čačka.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, nakon vanredne sednice Saveta Moravičkog okruga održane u Čačku, kazala je da "ljudi treba da shvate da će Sabor trubača u Guči ove godine biti drugačije organizovan u odnosu na prethodne godine". Ona je dodala da je dogovoreno da Sabor treba da bude tako organizovan da postane primer i za druge manifestacije, odnosno, da se uvede "branjena zona" u dužini od sedam kilometara, u kojoj će biti strogo kontrolisan pristup:

- U tu zonu će biti omogućen ulaz vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom, a biće postavljeni punktovi za testiranje nevakcinisanih brzim testovima, uz mogućnost vakcinacije na samom punktu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca