PETROVIĆ POČINJE, BREGOVIĆ ZAVRŠAVA: Poznat zvaničan program ovogodišnjeg, 60. Sabora trubača u Guči

V. I.

21. 07. 2021. u 10:37

ZVANIČNI program na glavnoj pozornici Sabora trubača u Guči, koji će po 60. put biti održan od 13. do 15. avgusta, otvoriće prvog dana saborovanja trubački as Dejan Petrović i "Big bend", dok će ga u nedelju zatvoriti nastup Gorana Bregovića i "Orkestra za svadbe i sahrane".

ПЕТРОВИЋ ПОЧИЊЕ, БРЕГОВИЋ ЗАВРШАВА: Познат званичан програм овогодишњег, 60. Сабора трубача у Гучи

Foto D. Karadarević

Drugog dana trubačke fešte, na bini kraj Bjelice, koncert će održati hor i simfonijski orkestar RTS pod upravom Bojana Suđića, nakon čega slede nastupi trubačkih orkestara Bobana i Marka Markovića, a potom i majstora trube Dejana Lazarevića.

U nedelju uveče će, nakon finalnog takmičenja najboljih trubačkih orkestara iz Srbije, saboraše uveseljavati Orkestar Elvisa Ajdinovića, kao i orkestar čuvenog trubača iz Rasne kod Požege Dejana Jevđića.

Foto Tanjug

Sabor će ove godine obilovati izložbama (ćilima, samoukih likovnih umetnika), sajmovima (knjiga, turizma), nastupima folklornih i pevačkih grupa iz Srbije. Biraće se i najlepša narodna nošnja, a biće održan i narodni višeboj, kao i svečani saborski defile sa prikazom dragačevske svadbe iz 19. veka.

Na pozornici Kulturnog centra prvog dana Sabora koncerte će održati ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" iz Gračanice i trubački orkestar Danijele Veselinović, uz podršku Jelene Urošević (violina) i Nede Nikolić (frula). Na istoj sceni, u subotu nastupaće Akademsko kulturno- -umetničko društvo "Ivo Lola Ribar" iz Beograda i "Harmalek orkestar" iz Češke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!