PRAVDA UBIJENA U ZASEDI: Obeleženo 29 godina od stradanja golobradih vojnika u Tuzlanskoj koloni (FOTO)

B.MILOŠEVIĆ

15. 05. 2021. u 19:19

NA gradskom groblju „Pučile“ kod Bijeljine, danas je ispred Spomen kosturnice obeleženo 29 godina od napada muslimanskih snaga na kolonu JNA u Tuzli, koja je, po prethodno postignutom dogovoru, trebalo da mirno napusti kasarnu.

ПРАВДА УБИЈЕНА У ЗАСЕДИ: Обележено 29 година од страдања голобрадих војника у Тузланској колони (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Tada su, iz zasede na Brčanskoj malti ubijena 54, a ranjena 44 vojnika JNA.

Počast nastradalim vojnicima,odale su brojne delegacije, udruženja, preživeli pripadnici kolone, rodbina, prijatelji...

Cveće na Spomen kosturnicu položili su i Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije RS, delegacija Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, i Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srpske.

- Zločin u Tuzli se desio po istom scenariju kao u Dobrovoljačkoj, kada su vojnici ubijani kao glineni golubovi. Ubijani su golobradi vojnici koji su pošli svojim kućama - ne na frontu, ne u napadu... I pravda je stradala toga dana, u toj zasedi na Brčanskoj malti. Sramno je da neko kaže da za ovaj zločin nema dokaza i da za ubistva mladih vojnika niko ne odgovara, ni počinioci, ni nalogodavci. Od čega se to Tuzla oslobodila ,pa masakr slavi kao dan oslobođenja? Dok je Republike Srpske, i srpskog naroda, mi ćemo dolaziti da odamo počast nevino nastradalim vojnicima - poručio je Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna