ZAHVALNOST RUSIJI ZA POMOĆ U NABAVCI VAKCINA: Stevandić na sastanku sa ambasadorom Kalabuhovom

S. M.

07. 05. 2021. u 17:18

PREDSEDNIK Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na sastanku sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom zahvalio je Rusiji, koja je prva pomogla Republici Srpskoj, ali i BiH, u borbi sa epidemijom virusa korona kada je reč o nabavci vakcina "sputnjik ve".

ЗАХВАЛНОСТ РУСИЈИ ЗА ПОМОЋ У НАБАВЦИ ВАКЦИНА: Стевандић на састанку са амбасадором Калабуховом

Foto: Novosti

Stevandić je sa Kalabuhovom u Banjaluci razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o zdravstvenim i ekonomskim temama, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnom stanju u Republici Srpskoj i BiH, te čuvanju mira i stabilnosti u regionu, pravu naroda i entiteta.

Stevandić je zahvalio Rusiji i za stav i izbalansiranost jer se Moskva nesebično zalaže za primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, te što se, kada je reč o tome, njihova istrajnost ne dovodi u pitanje.

- Kao neko ko se konstantno zalaže za predstavljanje istinite i realne slike o političkoj situaciji u BiH i lično sam zahvalan na svemu što je ambasador do sada uradio po tom pitanju - rekao je Stevandić.

On je Kalabuhovu poručio da će u srpskom narodu uvek naći prijatelje i saveznike.

Sastanku su prisustvovali i zamenik predsednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović i potpredsednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a