DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA NUDI OSTAVKU: Istraga u Prijedoru posle skandala i propadanja vakcina protiv korone

O. MATAVULj

15. 04. 2021. u 18:51

DIPLOMIRANI pravnik Slobodan Javor, v. d. direktora Doma zdravlja u Prijedoru je Skupštini grada ponudio ostavku kao moralni čin zbog skandala izazvanog propadanjem 1.342 vakcine "sputnjik" koje su bile spremne za davanje druge doze starijih od 65 godina.

ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА НУДИ ОСТАВКУ: Истрага у Приједору после скандала и пропадања вакцина против короне

Foto: O. M.

- Odgovorno tvrdim da sam kao direktor učinio sve da bih sprečio ovo što se desilo. Javnost treba da zna i to da ovo nije prvi prekid "hladnog lanca", jer se slična situacija u Domu zdravlja već dogodila pre godinu dana. Tada je skupštinska većina, predvođena SNSD, razrešila tadašnju direktorku Slavicu Popović iz DNS i postavila čoveka iz SNSD. I, nekoliko sedmica nakon što je preuzeo dužnost, nije nestalo struje, već kabal iz frižidera nije bio dovoljno utisnut u utičnicu - objasnio je Javor koji je imenovan 15. marta, pre nešto više od tri sedmice.

Kaže i da je - poučen iskustvom stranačkog kolege - posebnu pažnju posvetio čuvanju, pa je učinjeno sve da bi se predupredio eventualni prekid "hladnog lanca" - od nabavke frižidera, zamrzivača, UPS, nadzora i aplikacije koja je pratila temperaturu unutar frižidera.

ISTRAGA

- U INTERESU istrage koje je pokrenuta ne mogu da odgovaram na novinarska pitanja, ali sam zadovoljan što će se nadležni pozabaviti ovim nemilim događajem, jer samo na taj način možemo utvrditi da je bilo ljudske odgovornosti - naglašava Slobodan Javor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu